Gauss: "airBaltic" arī šis gads būs rekordgads, apkalpojot vairāk nekā četrus miljonus pasažieru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
airBaltic lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
airBaltic lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas lidsabiedrībai "airBaltic" arī 2018.gads būs rekordgads, jo kopumā šogad tiks apkalpoti vairāk nekā četri miljoni pasažieru, trešdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka šogad tiks pārsniegts arī 2017.gada ieņēmumu līmenis. Arī nākamgad aviosabiedrība turpinās izaugsmi un plānots apkalpot 4,5 miljonus pasažieru. Apmēram puse "airBaltic" pasažieru lido ar tiešajiem reisiem uz un no Rīgas, savukārt otra puse ir tranzīta pasažieri.

Gauss stāstīja, ka kopumā avionozarē ir vērojama izaugsme un nākamajos 15 gados pasažieru skaits dubultosies. Tas notiks pateicoties arvienaugošajam Āzijas pasažieru skaitam, taču arī Eiropā, cilvēku ienākumu līmenim augot, palielinās aviopasažieru skaits.

"airBaltic" izpilddirektors arī stāstīja, ka avionozare ir atkarīga no degvielas cenām un dolāra kursa. Šogad degvielas cenas bija augstas, taču, tām krītoties, nozare kopumā attīstīsies.

Viņš arī pastāstīja, ka nākamgad "airBaltic" plāno atklāt vēl sešus jaunus galamērķus, un kopumā aviokompānija lido uz 80 galamērķiem.

Savukārt komentējot Satiksmes ministrijas plānus par tiešajiem lidojumiem uz Ķīnu, Gauss norādīja, ka "airBaltic" flotē lidmašīnas var nepārtraukti nolidot septiņas stundas. Pagaidām kompānija neplāno iegādāties cita tipa lidmašīnas.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" šā gada desmit mēnešos kopumā pārvadājusi 3 553 386 pasažierus jeb par 18% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Savukārt šā gada oktobrī "airBaltic" pārvadāja 384 493 pasažierus jeb par 21% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

"airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Foto: airBaltic par godu Latvijas simtgadei valsts karoga krāsās nokrāso lidmašīnu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu