Ar nažiem bruņojies vīrietis, iespējams, narkotiku reibumā, piekauj sievieti un nolaupa zīdaini

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Pļavniekos noticis šaušalīgs noziegums - bruņots vīrietis piekāvis sievieti un nolaupījis gadu vecu bērnu, vēsta LNT raidījums Degpunktā

Īsi pēc plkst. 19.00 uz lielveikala stāvvietu Augusta Deglava un Ilūkstes ielu krustojumā vienlaikus traukušās vismaz piecas policijas ekipāžas. Tik tikko stāvlaukumā esot redzēts vīrietis, kuram pēdējās stundās pēdas dzinuši vai visi galvaspilsētas policisti.

Kā atklāj kārtības sargi, viss sācies ap plkst. 16.00, kad kāda Pļavnieku daudzstāvu nama iedzīvotāji ziņojuši par skaļu skandālu vienā no dzīvokļiem, savukārt, ierodoties notikuma vietā, atklājies, ka kāpņu telpā guļ smagi piekauta sieviete, kurai nolaupīts gadu vecs bērns.

Kā iespējamais vaininieks tobrīd minēts cietušās dzīvesbiedrs, kurš neilgi pēc skandāla redzēts nezināmā virzienā aizstumjam ratiņus ar zīdaini. Tāpat bija pamatotas aizdomas, ka vīrietis ir bruņots un var būt bīstams apkārtējiem.

Piesaistot vairākas Valsts policijas struktūrvienības un Rīgas pašvaldības policiju, tika uzsākta vīrieša meklēšana. Pēc īsa brīža izdevās uzzināt vīrieša iespējamo atrašanās vietu. Aizturēšanu veica viena no galvaspilsētas kārtībsargu ekipāžām.

Pie vīrieša tika atrasti divi naži un gāzes baloniņš. Aizturētais tika nogādāts Rīgas Teikas iecirknī. Savukārt bērns tika nodots sociālās aprūpes centra darbinieku gādīgajās rokās, jo māte tobrīd tika hospitalizēta un nogādāta slimnīcā.

Pēc 28 gadus vecā vīrieša aizturēšanas likumsargiem radušās aizdomas, ka viņš noziegumu pastrādājis narkotisko vielu apreibumā, tādēļ aizdomās turētais nogādāts ekspertīžu centrā, bet pēc tam nodots kriminālpolicistu rokās.

Likumsargi neslēpj, ka likumpārkāpējs jau iepriekš vairākkārt tiesāts, tostarp par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām, zādzībām un laupīšanu.

Šobrīd pret viņu ir ierosināta lieta par mazgadīgā nolaupīšanu, taču, turpinot šā nozieguma šķetināšanu, lietu, visticamāk, papildinās fakti par tīšu, smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī vairākiem citiem nodarījumiem.

Vismaz pagaidām policistiem nav izdevies izdibināt, kādi varētu būt šā nozieguma motīvi.

Aizturētais šobrīd atrodas izolatorā, un jau trešdien tiks lemts par viņa apcietināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu