Kazakevičs: iespējams cīnīties par punktiem ar katru no pretiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 futbola izlasei 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ir iespēja spēlēt uz pozitīvu rezultātu ar katru no pretiniekiem, uzskata valstsvienības galvenais treneris.

Latvijas U-21 futbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Poliju, Krieviju, Bulgāriju un Igauniju.

"Izlozi pilnībā varēsim vērtēt tikai kvalifikācijas cikla beigās. Līdzīgi kā iepriekšējā ciklā, no pirmajiem diviem groziem varbūt gribējām iegūt atpazīstamākas komandas ar skaļāku vārdu. Tajā pašā laikā skaidrs ir viens, ka Serbijas un Polijas izlase ir ļoti respektējams un nopietns pretinieks. Pēdējos gados tās veiksmīgi spēlē U-21 izlašu līmenī, abas komandas nākamgad startēs arī Eiropas čempionāta finālturnīrā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Pirms izlozes Latvija bija iekļauta piektajā no sešiem groziem.

No spēcīgākā - pirmā - groza pretī nāca Serbija, kamēr no otrā - Polija. No trešā groza Latvijai tika Krievija, bet no ceturtā - Bulgārija. Savukārt no vājākā, sestā, groza valstsvienībai tika ielozēta Igaunija.

"Šoreiz ir salīdzinoši vairāk mūsu reģiona izlases - Krievija, Igaunija, Polija. Šīs komandas mums ir pietiekami labi zināmas. Krievijas izlase, neskatoties uz to, ka tika ielozēta no trešā groza, ir ļoti nopietns pretinieks. Tāpat arī Bulgārija pēc reitinga bija labākā komanda ceturtajā grozā. Tajā pašā laikā varu teikt, ka šī grupa ir pietiekami līdzvērtīga, vienlaikus mums ir iespēja spēlēt uz pozitīvu rezultātu ar katru no pretiniekiem," skaidro U-21 izlases stūrmanis.

Salīdzinot ar iepriekšējo ciklu, Latvijas izlasei būs daudz izaicinājumu, jo komandai būs pamainījies sastāvs.

"Pievienotā vērtība šai izlozei ir arī tā, ka mums radīsies iespēja spēlēt pret tādām komandām kā Bulgārija un Serbija, ar kurām ilgu laiku U-21 izlašu līmenī neesam tikušies," vērtē Kazakevičs, vienlaikus apstiprinot, ka kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs tiks noteikts ar UEFA izlozes starpniecību.

"Kalendāra saskaņošanas process gāja raiti līdz tam brīdim, kad mūsu grupas abas vadošās komandas pēc ilgām diskusijām nespēja vienoties par savstarpējo spēli. Neviens nebija gatavs piekāpties, un nekas cits neatlika, kā kalendāra pieņemšanas procesu virzīt UEFA rokās. Ir skaidri noteikts, ka kalendārs ir uzskatāms par apstiprinātu, ja to akceptē pilnīgi visas komandas. Attiecīgi šobrīd gaidām UEFA lēmumu," stāsta Kazakevičs.

Serbijas un Polijas izlases ir kvalificējušās nākamā gada Eiropas čempionātam, kamēr pārējās vienības tajā nepiedalīsies.

"Ņemot vērā, ka Polija un Serbija piedalīsies 2019.gada Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrā, attiecīgi martā un jūnijā viņi nevarēs spēlēt. Tāpēc šobrīd mēs saprotam, ka pirmās spēles jaunā cikla ietvaros visticamāk būs septembrī. Izņēmums var būt tajā gadījumā, ja kādas divas valstis, savstarpēji vienojoties, izvēlēsies ātrāk sākt turnīru. Tādā gadījumā tām būs iespēja sākt ciklu jau marta vai jūnija datumos, izceļot mačus no tiem datumiem, ko būs noteikusi UEFA," skaidro Kazakevičs.

Serbi piedalījušies jau iepriekšējos divos finālturnīros, taču nav pārvarējusi grupu turnīru. Savukārt šī gadsimta ievadā šī izlase trīs reizes pēc kārtas sasniedza pusfinālu, divreiz tiekot arī pie sudraba.

Tikmēr Polijas valstsvienība Eiropas čempionātā spēlēja pērn, tomēr neizkļuva no apakšgrupu turnīra. Tā finālturnīram bija kvalificējusies pirmo reizi 20 gadu laikā. Savukārt Krievija kontinenta meistarsacīkstēs iepriekš spēlēja 2013.gadā.

Atlases sacensības uz 2021.gada Eiropas čempionātu sāksies nākamā gada martā un noslēgsies 2020.gada oktobrī, bet "play-off' kārta tiks aizvadīta novembrī. Savukārt finālturnīrs būs 2021.gada jūnijā, turklāt saimnieces Ungārija un Slovēnija vietu tajā jau ir garantējušas.

Kopumā kvalifikācijā ir deviņas grupas, katrai apakšgrupas uzvarētājai iegūstot tiesības startēt finālturnīrā. Tikmēr otro vietu ieguvēju noteikšanā tiks ņemti vērā rezultāti pret grupas pirmo piecu komandām, un pēc tam divas labākās no tām turpinājumā vēl vienu ceļazīmi sadalīs "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 izlase nesen noslēdza 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kur ar četriem punktiem desmit spēlēs palika piektajā vietā savā grupā, apsteidzot tikai Andoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu