Divas mūķenes Kalifornijā piesavinās ap pusmiljonu dolāru priekš azartspēlēm Lasvegasā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Divas mūķenes, kuras strādājušas katoļu skolā Kalifornijā, atzinušas, ka piesavinājušās aptuveni pusmiljonu ASV dolāru un iegūto naudu tērējušas azartspēlēm Lasvegasā - vēsta raidorganizācija BBC.

Māsa Mērija Kropera un Lana Čanga piesavinājušās naudu no Svēta Džeimsa Katoļu skolas Toransas pilsētā netālu no Losandželosas, un negodīgi iegūtos līdzekļus tērējušas kazino.

Abas māsas, kuras, kā apgalvo, ir labākās draudzenes, naudu ņēmušas no konta, kas uzkrājis mācību maksu un ziedojumus.

Vainīgās nesen atkāpušās no saviem pienākumiem un izsaka nožēlu par nodarīto. Skolas vadība teic, ka pret bijušām darbiniecēm netiks izvirzītas nekādas apsūdzības.

Attiecīgās baznīcas mācītājs Maikls Maijers vēstulē draudzes locekļiem raksta: "Māsa Mērija Margareta un māsa Lana paudušas man un lūdz jums nodot dziļo nožēlu, ko abas izjūt par nodarīto, un lūdz jūsu piedošanu, kā arī lūgšanas."

Mērija Kropera 29 gadus bija skolas vadītāja, savukārt Lana Čanga aptuveni 20 gadus strādāja par skolotāju. Pastāv aizdomas, ka abas sievietes zagušas naudu vismaz desmit gadus un tērējušas to ceļojumiem un azartspēlēm.

Losandželosas Arhibīskapija atklāja naudas pazušanu regulāra audita laikā. Tiek ziņots, ka mūķenes izmantojušas skolai izrakstītus čekus, lai naudu pārskaitītu uz atsevišķu kontu, kas nav piesaistīts skolai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu