Rīgas Krievu teātrī tapusi speciāla telpa "kvartirņiku" izrādīšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mihaila Čehova Rīgas krievu teātris apmeklētājiem vēlas piedāvāt tā dēvētos "kvartirņikus" jeb dvēseliskus koncertus dzīvoklī pie mākslinieka, tādēļ teātrī ierīkota jauna telpa 30 viesiem, aģentūrai LETA sacīja Rīgas Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka.

Jaunā telpa veidota ar mērķi reproducēt sajūtas, kas rodas tā sauktajos "kvartirņikos" jeb koncertos mākslinieka dzīvoklī. Istaba ierīkota teātra pirmā stāva telpā, kas iepriekš tika izmantota noliktavas vajadzībām. Tās iekārtošanai izmantotas iepriekšējās izrādēs redzētas ozolkoka mēbeles, kā arī tās interjerā iekļauti vairāki vēsturiski stila elementi. Lai radītāju mājīguma sajūtu, muzikālo izrāžu apmeklētāji pirms katra uzveduma tiks sagaidīti ar tēju un cepumiem.

Fotogalerija: Rīgas Krievu teātrī tapusi speciāla telpa "kvartirņiku" izrādīšanai

Labiekārtotajā telpā paredzēta vieta 30 apmeklētājiem. Domājot par komfortu un drošības apsvērumiem, lielāks skaits biļešu uz pasākumiem šajā telpā netiks tirgots.

"Tu vari atnākt uz teātri un justies kā brīvs cilvēks, nebaidoties izrādīt savas emocijas. Tas ir tāpat kā satikties ar draugiem, paņemt ģitāru, un spēlēt dziesmas. Mēs esam krievu teātris, un mums ir jātiecas uz dvēseliskuma parādīšanu. Viesiem, kas pie mums atnāk, jāsajūtas kā istabā kopā ar aktieriem un citiem viesiem," jaunās telpas koncepciju aprakstīja Bjorka.

Pirmais muzikālais uzvedums ar nosaukumu "Lūk, istaba šī..." jaunajā telpā tiks uzvesta 16. decembrī pulksten 17. Tajā piedalīsies Bjorka, Nikolajs Gruničevs (ģitāra), Ņikita Osipovs (kontrabāss) un Anna Marija Ivana (akordeons). Pasākums būs veltīts dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas (1927.-1997.) daiļradei.

Decembrī un janvārī notiks kopskaitā pieci uzvedumi "Lūk, istaba šī...", un katrā no tiem apmeklētāji varēs izvēlēties, kādi Okudžavas dzejoļi un dziesmas skanēs vakara programmā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu