Nedēļas nogalē biļetes uz Rīgā gaidāmo EČ sieviešu basketbolā būs nopērkamas par zemāku cenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Latvijas sieviešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Šīs nedēļas nogalē biļetes uz nākamā gada Eiropas čempionātu sieviešu basketbolā, kas notiks Latvijā un Serbijā, būs nopērkamas par zemāku cenu.

Latvijas sieviešu valstsvienība turnīra A grupā spēlēs pret Lielbritāniju (27.jūnijā), Ukrainu (28.jūnijā) un pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju (30.jūnijā).

Vēl Rīgā spēlēs arī B apakšgrupa ar divkārtējo Eiropas čempioni Franciju, Čehiju, Zviedriju un Melnkalni.

Laikā no šīs nedēļas piektdienas līdz svētdienai dienas biļetes uz nākamā gada 27., 28. un 30.jūnija spēlēm varēs iegādāties par īpašu cenu - no 5,50 eiro līdz 10 eiro. Latvijas spēļu sākums orientējoši varētu būt ap plkst.18.30.

Biļetes iegādājamas "Bezrindas.lv" un "Basket.lv" portālos.

Spānija ir viena no titulētākajām pasaules komandām, kura rangā atrodas otrajā vietā. Tā ir trīskārtēja Eiropas čempione (1993, 2013, 2017), olimpiskā vicečempione (2016), Pasaules kausa bronzas medaļas īpašniece (2018).

Savukārt Ukraina debijas reizē 1995.gadā kļuva par Eiropas čempioni, bet vēlāk nav tikusi augstāk par desmito vietu. Finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā ceturto reizi pēc kārtas.

Visbeidzot Lielbritānija finālturnīrā piedalīsies trešo reizi. Debijas iznācienā 2013.gadā izcīnīta devītā vieta, savukārt 2015.gadā britu basketbolistes finišēja 20.pozīcijā, kamēr iepriekšējā turnīrā nepiedalījās.

Savukārt C apakšgrupā cīnīsies Slovēnija, Turcija, Itālija un Ungārija. Visbeidzot D apakšgrupā otra čempionāta saimniece Serbija spēkosies ar Krieviju, Beļģiju un Baltkrieviju.

Četras grupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet astoņas otro un trešo vietu ieguvējas aizvadīs astotdaļfināla spēles.

Latvijā mači notiks galvaspilsētā Rīgā, kamēr Serbijā - galvaspilsētā Belgradā, Nišā un Zreņaninā.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks no nākamā gada 27.jūnija līdz 7.jūlijam Latvijā un Serbijā. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā astoto reizi pēc kārtas (1999, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Lielākie sasniegumi bijusi ceturtā vieta 2007.gadā, kā arī divreiz izcīnīta sestā pozīcija (2005, 2017).

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Latvija kontinenta meistarsacīkstes uzņems otro reizi vēsturē - pirmā reize bija 2009.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu