Eiropas U-18 vicečempione basketbolā Latvija uzzina apakšgrupas pretiniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-18 izlase - Eiropas čempionāta sudraba medaļu ieguvēji.
Latvijas U-18 izlase - Eiropas čempionāta sudraba medaļu ieguvēji. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas jaunatnes basketbola izlases ceturtdien izlozē uzzināja savas pretinieces 2019.gada Eiropas čempionātos, kur visas sešas pašmāju valstsvienības spēlēs augstākajā divīzijā.

Šī gada Eiropas vicečempione U-18 puišu grupā Latvija nākamgad meistarsacīkstēs C apakšgrupā tiksies ar čempionāta saimnieci Grieķiju, Slovēniju un Franciju. Latvijas puišus cīņās vedīs Raimonds Feldmanis.

U-18 čempionāts puišiem no 27.jūlija līdz 4.augustam norisināsies Grieķijas ostas pilsētā Volā.

Tikmēr Aināra Čukstes trenētās Latvijas U-18 meitenes, kas šovasar Eiropas čempionātā bija ceturtās, nākamgad D apakšgrupā tiksies ar Lietuvas, Polijas un Bosnijas un Hercegovinas izlasēm.

Eiropas U-18 čempionāts meitenēm notiks no 6. līdz 14.jūlijam. Latvijas Basketbola savienība (LBS) ziņo, ka čempionāts notiks, visticamāk, Bosnijā un Hercegovinā.

Savukārt Latvijas U-20 vīriešu izlase C apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Grieķiju un Horvātiju. U-20 vīru izlasēm čempionāts notiks no 13. līdz 21.jūlijam Telavivā.

Sievietēm šī vecuma Latvijas izlase ielozēta A apakšgrupā ar Serbiju, Portugāli un Spāniju. U-20 sieviešu izlasēm čempionāts norisināsies no 3. līdz 11.augustam Čehijas pilsētā Klatovi.

Tāpat savus pretiniekus uzzinājušas Latvijas kadetu izlases. Matīsa Rožlapas trenētās U-16 meitenes C apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Zviedriju un Beļģiju, meistarsacīkstēm no 16. līdz 24.augustam notiekot, iespējams Maķedonijā. Tikmēr Agra Galvanovska trenētie puiši Itālijas pilsētā Udīnē B apakšgrupā spēkosies ar Maķedoniju, Izraēlu un Spāniju, čempionātam notiekot no 9. līdz 17.augustam.

U16 sieviešu izlase gatavošanos Eiropas čempionātam tradicionāli sākusi ar līdzdalību Baltijas sieviešu līgas turnīrā.

Starp Ziemassvētkiem un Jaungadu U-16 un U-18 izlašu kandidāti un kandidātes pulcēsies uz īsu treniņnometni Rīgā. Tās laikā paredzēti ne tikai treniņi, bet arī izglītojošas lekcija.

Latvijas U-20 vīriešu izlašu treneri tiks apstiprināti un sastāvi tiks izraudzīti janvārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu