Festivāls "Positivus" nākamgad būs saīsināts (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Festivāls Positivus nākamgad būs saīsināts, jo trīs dienu pasākums atspoguļojas augstākās biļešu cenās, pastāv sezonālo koncertu konkurence, kā arī lielākā daļa apmeklētāju iepriekšējos gados izvēlējušies to apmeklēt tieši divas, nevis visas trīs dienas, aģentūrai LETA sacīja festivāla organizators Ģirts Majors.

Viņš skaidroja, ka, saīsinot festivāla norisi, tas kļūs pieejamāks plašākai publikai, jo muzikālā satura kvantitāte atspoguļojas biļešu cenās, kā rezultātā, tas ir "jutīgs moments pasākumu tirgū".

Tāpat Majors uzskata, ka, atgriežoties pie agrākā divu dienu koncepta, tas kļūs saturiskāks.

Festivāla rīkotāju statistika esot uzrādījusi, ka cilvēki pēdējo gadu laikā lielākoties apmeklē vien divas, nevis visas trīs dienas, kas liek secināt, ka trīs dienu festivāli bijuši par garu.

Taujāts, vai aizvadītā gada festivāls uzņēmumam radījis zaudējumus, Majors teica, ka šis bizness vienmēr ir sezonāls.

"Ir koncerti, kas ir ļoti veiksmīgi un tādi, kas nav tik veiksmīgi. Tas pats ir ar festivāliem. Mums ir svarīgi, lai vidējā līkne ir stabila. Tas nav pirmais gads, kad festivāls guvis zaudējumus. Bet, ja mēs skatītos tikai no peļņas viedokļa, tad festivālu nekad nebūtu sākuši. Pēc viena gada nevar izdarīt ilgtermiņa secinājumus," pauda Positivus rīkotājs.

Viņš arī piebilda, ka īpašas izmaiņas no pārstāvēto žanru daudzveidības un skatuvju skaita viedokļa nākamgad nav gaidāmas, piebilstot, ka vairāk nekā desmit gadu laikā festivāla rīkotāji savu auditoriju un tās vēlmes ir identificējuši.

Tāpat Majors norādīja, ka organizatoriskas pārmaiņas nav paredzētas, jo aptuveni puse no izmaksām ir attiecināmas uz festivāla galveno mākslinieku honorāriem.

Uz jautājumu par pārējo grupu izziņošanu, Majors atbildēja, ka tuvākie jaunumi gaidāmi neilgi pirms vai pēc jaunā gada.

Kā ziņots, nākamā gada festivāls Positivus Salacgrīvā notiks 26. jūlijā un 27. jūlijā, tādējādi atsakoties no trīs dienu formāta.

Nākamā gada festivālā uzstāsies arī grupas The 1975 un Cut/Copy, liecina festivāla rīkotāju ieraksts sociālajā tīklā Twitter.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu