Policija rosina apsūdzēt vīrieti par 23 dzīvokļu apzagšanu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daudzdzīvokļu māja Daugavgrīvas ielā. Ilustratīvs attēls.
Daudzdzīvokļu māja Daugavgrīvas ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) ierosinājusi prokuratūrai apsūdzēt agrāk tiesātu vīrieti par 23 dzīvokļu apzagšanu Rīgas mikrorajonos, aģentūru LETA informēja VP.

Policija bija saņēmusi informāciju par virkni zādzību no dzīvokļiem, kas izdarītas laikā no 2018. gada jūnija līdz augustam Juglā, Teikā un Rīgas centra tuvumā.

Kamēr mājokļu saimnieki nebija mājās, vīrietis ierāpās balkonos, ar speciālu stikla griezēju izgrieza caurumu balkona durvīs, tās attaisīja un iekļuva dzīvokļos. Vīrietis paņēma vērtīgas un viegli aiznesamas mantas, galvenokārt naudu un elektronikas preces, un caur balkonu dzīvokļus atstāja.

Noskaidrojuši aizdomās turētā 1983. gadā dzimušā vīrieša atrašanās vietu policisti viņu aizturēja. Vīrietis jau iepriekš bija sodīts par zādzībām no mājokļiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Noskaidrots, ka nozagtās mantas vīrietis galvenokārt pārdevis individuāliem uzpircējiem un lombardiem. Daļu no nozagtajām mantām policisti ir atguvuši.

11. decembrī policija pabeidza izmeklēšanu šajā lietā un nodeva kriminālprocesu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Aizturētais vīrietis patlaban atrodas apcietinājumā.

Lai pasargātu sevi no mājokļa apzagšanas, VP aicina uzstādīt signalizāciju. Ja mājoklī ierīkota videonovērošana, jārūpējas, lai tās būtu tehniskā kārtībā un vienmēr darbotos. Savukārt seifs ir jāpieskrūvē pie sienas vai grīdas.

Tāpat policija iesaka vienmēr aizslēgt durvis un neturēt vērtīgās mantas priekšnamā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu