Graudiņa: Galvenais ir apziņa, ka ejam uz vienu mērķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tīna Graudiņa.
Tīna Graudiņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sieviešu vadošajam pludmales volejbola duetam Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai galvenais ir savstarpējā uzticība un apziņa, ka viņas iet uz vienu mērķi, sarunā ar žurnālistiem atzina Graudiņa.

Jau ziņots, ka pretēji medijos izskanējušajai informācijai, abas pludmales volejbolistes nolēmušas turpināt savu sadarbību.

"Domāju, ka galvenais ir savstarpējā uzticība un apziņa, ka ejam uz vienu mērķi. Cilvēkiem nav jābūt labākajiem draugiem, bet pats galvenais ir apziņa, ka divatā var sasniegt kopīgus mērķus. Mums ar Anastasiju viss ir kārtībā. Varbūt mediju virpulis, kas gāja vaļā, šo situāciju padarīja asāku, nekā tā bija," stāstīja Graudiņa.

Graudiņa, kura studē ASV un ziemā pludmales volejbolu spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), šaipus okeānam būs līdz 7.janvārim, jo gada sākumā Hāgā piedalīsies Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā. Tiesa, šajā turnīrā viņa startēs kopā ar Janu Jaudzemu, bet Kravčenoka - ar Alisi Leci.

"Esmu par to ļoti priecīga, jo ziemā pietrūkst adrenalīna un atalgojuma sajūta, ko dabūju spēlējot pludmales volejbolu," par iespēju uzspēlēt Pasaules kausa tūres posmā pauda Graudiņa.

Viņa uzsver, ka Ziemeļamerikā pludmales volejbola sportiskais līmenis ir diezgan augsts.

"Visa sistēma ir izveidota tā, lai nekā netrūktu. Protams, ka tas nav pasaules līmeņa sports, jo tajā spēlē studenti, meitenes. Treneri gan ir augstākās klases - piedalījušies olimpiskajās spēlēs un izcīnījuši medaļas. Jo vairāk spēlēju volejbolu un pavadu stundas kopā ar bumbu, jo vairāk tas man nāk par labu," skaidroja sportiste.

Arī konkurence ir pietiekami laba, un daži no studentu duetiem varētu iemēģināt roku Pasaules tūrē.

"Koledžu pludmales volejbols būtu apmēram Pasaules tūres 2-3 zvaigžņu turnīru līmenī. Ir pāris komandas, kas var spēlēt trīs zvaigžņu turnīrā, pārējās būtu divu zvaigžņu līmenī," salīdzināja Graudiņa.

Graudiņa/Kravčenoka oktobrī četru zvaigžņu posmā sasniedza ceturtdaļfinālu, izcīnot dalītu piekto vietu, kas viņām Pasaules tūrē ir labākais rezultāts.

Tāpat viņas Jūrmalā kļuva par Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm.

Graudiņa duetā ar Kravčenoku pirms diviem gadiem tika kronētas par Eiropas čempionēm U-22 vecuma grupā, bet pērn titula aizstāvēšana apstājās ceturtdaļfinālā. Tāpat Graudiņa duetā ar Paulu Ņečiporuku 2015.gadā Rīgā uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā.

Līdz ar septembri sākusies kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu