Latvijas U-20 hokejisti tiksies ar Norvēģijas vienaudžiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 hokeja izlase
Latvijas U-20 hokeja izlase Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-20 junioru hokeja izlase šodien Vācijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra ceturtajā mačā tiekas ar Norvēģijas vienaudžiem.

Mačs sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to varēs vērot Vācijas Hokeja federācijas "Youtube" kanālā "

Turnīra pirmajā mačā svētdien Latvijas izlase ar 1:3 piekāpās Francijai, otrajā duelī ar 4:1 pārspēja Austriju, bet trešajā mačā ar 1:4 atzina Vācijas pārākumu. Latvijas hokejisti vairs nepretendē uz atgriešanos elitē.

Tikmēr Norvēģijas juniori pirmajā divās spēlēs cieta zaudējumus 3:5 pret Baltkrieviju un 0:4 pret Vāciju, bet trešajā duelī ar 5:0 pārspēja Franciju.

Turnīra noslēgumā Latvijai sestdien būs tikšanās ar Baltkrieviju.

Grupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Vācija, kamēr astoņi punkti četros dueļos ir Baltkrievijai. Pa trim punktiem trīs mačos ir Norvēģijai, Latvijai un Francijai, bet vienu punktu guvusi Austrija.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis dalībai planētas meistarsacīkstēs iekļāvis 13 uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus. Vislielākā pārstāvniecība - astoņi hokejisti - ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga".

Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu. Pirms pasaules čempionāta latvieši pārbaudes mačā tikās ar Austriju, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas. Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Niklāvs Rauza ( "Rīga"), Jānis Voris ("Northern Cyclones", ASV);

aizsargi - Snadis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Kārkls, Arvils Bergmanis, Harijs Brants (visi - "Rīga"), Patriks Ozols ("Lido"), Niks Krollis ("New Hampshire Monarchs", ASV), Ernests Ošenieks (Hokeja skola "Rīga");

uzbrucēji - Deniss Smirnovs ("Servette"), Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš (abi - Rīgas "Dinamo"), Rihards Melnalksnis (Langnau "Tigers", Šveice), Deniss Fjodorovs, Rūdolfs Polcs, Renārs Cipruss, Gustavs Millers (visi - "Rīga"), Raivis Ansons, Kristaps Skrastiņš (abi - Hokeja skola "Rīga"), Patriks Marcinkēvičs (Ķelnes "Haie", Vācija), Jānis Vīzbelis ("Connecticut Jr. Rangers", ASV), Viktors Jašunovs (Šellefteo AIK, Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu