"Renault" padome saglabā Gosnu vadītāja amatā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: LUDOVIC MARIN/AFP

Francijas autobūves uzņēmuma Renault padome ceturtdien paziņoja, ka vadītāja amatā saglabās Karlosu Gosnu, ņemot vērā iekšējo izmeklēšanu saistībā ar viņa atalgojumu, kas norādījusi uz tās atbilstību Francijas likumdošanai.

Gosns Japānā tika aizturēts 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem Renault partneruzņēmumā Nissan un viņam noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Viņš tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015. gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

Gan Nissan, gan Japānas Mitsubishi atbrīvojuši Gosnu no vadītāja pienākumu pildīšanas.

Renault jau dienu pēc Gosna aresta Japānā paziņoja, ka saglabās viņu uzņēmuma vadītāja amatā, taču kompānija uzsāka izmeklēšanu saistībā ar viņa atalgojumu un noteica vietnieku autoražotāja vadīšanas nodrošināšanai.

"Renault vadītāja un padomes priekšsēdētāja atalgojums un apstākļi, ar kuriem šāda atalgojuma izmaksāšana apstiprināta, atbilst piemērojamiem tiesību aktiem," ceturtdien pēc padomes sēdes pavēstīja uzņēmums.

Padome norāda, ka šī izmeklēšana attiecas uz atalgojumu, kas izmaksāts laika periodā no 2015. gada līdz 2018. gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu