Prognozē IKP pieaugumu nākamajam gadam līdz 3,6% (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Monētas. Ilustratīvs attēls.
Monētas. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Banka paaugstinājusi iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 3,9% līdz 4,7%, bet nākamajam gadam - no 3% līdz 3,6%, pēc neizlīdzinātajiem datiem, liecina Latvijas Bankas sniegtā informācija.

Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa piektdien žurnālistiem pavēstīja, ka vienlaikus Latvijas ekonomikas pieauguma prognoze, pēc izlīdzinātajiem datiem, 2018. gadam paaugstināta no 3,9% līdz 4,9%, bet 2019.gadam - no 3% līdz 3,5%.

Savukārt Latvijas IKP pieaugums 2020. gadā, pēc Latvijas Bankas aplēsēm, gaidāms 3,5% apmērā, pēc neizlīdzinātiem datiem, un 3,1% apmērā, pēc izlīdzinātiem datiem.

Razmusa norādīja, ka Latvijas IKP pieauguma temps 2019.-2020. gadā pamazām palēnināsies, pavājinoties izaugsmi balstošajiem faktoriem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas IKP šogad deviņos mēnešos salīdzināmajās cenās, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātajiem datiem, pieauga par 4,7%, salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu. 2018. gada deviņos mēnešos Latvijas IKP faktiskajās cenās bija 21,515 miljardi eiro.

(Turpinājums sekos.)

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu