No dzīves aizgājis ceturtais Strasbūras terorakta upuris

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neatguvies no gūtajiem ievainojumiem, no dzīves aizgājis ceturtais Strasbūras terorakta upuris, piektdien pavēstīja Parīzes prokuratūra.

Vēl vienam cilvēkam uzbrukuma rezultātā iestājusies smadzeņu nāve.

Teroraktu otrdienas vakarā Strasbūras centrā Ziemassvētku tirdziņa apkaimē sarīkoja 29 gadus vecais marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis Šerifs Šekats. Uzbrukuma laikā terorists saucis "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens").

Terorists cilvēkos raidīja šāvienus, kā arī uzbruka ar nazi. Divi cilvēki gāja bojā uzbrukuma vietā, bet viens neilgi pēc tam nomira slimnīcā.

Ievainoti tika vēl 13 cilvēki, no kuriem viens tagad aizgājis no dzīves.

Fotogalerija: Terorakts Strasbūrā

Saistībā ar teroraktu pratināšanai aizturēti septiņi cilvēki, piektdien pavēstīja Francijas vecākais terorisma lietu prokurors Remī Eincs. Aizturēto vidū ir terorista Šekata četri ģimenes locekļi, kā arī trīs tuvi paziņas.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai Šekatam kāds uzbrukumu sarīkot ir palīdzējs, uz to iedrošinājis vai arī sniedzis atbalstu divu dienu laikā pēc uzbrukuma.

Ceturtdienas vakarā policija Šekatu nošāva.

Šekats tika nošauts Strasbūras Neidorfas rajonā, kur policija ceturtdien bija izvērsusi operāciju viņa meklēšanai.

Terorists atklājis uguni uz policistiem un atbildes ugunī tika nogalināts.

Teroristu grupējuma "Islāma valsts" propagandas atzars "Amaq" ceturtdienas vakarā paziņoja, ka Šekats bijis "Islāma valsts" kareivis. Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs džihādistu paziņojumu noraidīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu