Tiesnese Silicka atkal sēdusies pie stūres reibumā? Liecinieki ziņo, ka šoreiz viņa izraisījusi avāriju (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Notiek tiesas sēde; ilustratīvs attēls.
Notiek tiesas sēde; ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Zemgales rajona tiesnese Iveta Silicka 22. novembrī sēdās pie stūres gandrīz 3 promiļu alkohola reibumā, par ko viņai ierosināta disciplinārlieta. Tomēr Pļaviņu iedzīvotāji ziņo, ka redzējuši, kā tiesnese atkal vadījusi auto alkohola reibumā, izraisot avāriju, ziņo Bez Tabu. 

»Par braukšanu reibumā aizturētā tiesnese Silicka sākotnēji atteikusies no alkohola testa.

Aculiecinieki stingri apgalvo, ka redzējuši tiesnesi izraisām avāriju. Turklāt, izkāpjot no auto, viņa esot uzvedusies neadekvāti, pat centusies aizbēgt no notikuma vietas.

Tomēr policija šādu informāciju neapstiprina. 

Raidījumam Bez Tabu aculieciniece, kas notikušo vēroja no sava dzīvokļa loga, stāstīja, ka dzirdējusi troksnis uz ielas, tāpēc devusies pie loga. Tur viņa redzējusi Ivetas Silickas BMW markas automašīnu, kas sadūrusies ar Volkswagen Caravelle. 

Tas noticis 8. decembrī ap pulksten 16.00 Pļaviņu centrālajā krustojumā. Sākotnēji automašīnas BMW vadītāja centies aizmukt no notikuma vietas, tomēr jaunieši, kas atradušies otrā auto, to nav ļāvuši. 

Kad sieviete izkāpusi no mašīnas, pēc kustībām varēja redzēt, ka viņai ir alkohola reibumā. Lieciniece ir pārliecināta, ka tā bija tiesnese, jo viņu pazīstot.

Viņas kustības esot bijušas neadekvātas. Sieviete notikuma vietu centusies pamest kājām, taču arī tas viņai neesot ļauts.

Tad ieradies tiesneses vīrs, kurš dzīvojot turpat netālu, un drīz pēc tam arī policija.

Policijas pārstāvji informē, ka notikušajā avārijā, abi šoferi bijuši vīrieši.

"8. decembrī ap pulksten 16.05 Pļaviņu novadā [Pļaviņu pilsētā] uz Daugavas ielas notika sadursme starp divām automašīnām – BMW 530 un Volkswagen Caravelle. Mēs saņēmām informāciju, jo abi šoferi bija vienojušies par saskaņotā paziņojuma noformēšanu. Kādam nebija šī saskaņotā protokola, tāpēc izbrauca policijas darbinieki. Abiem vadītājiem tika veikta alkohola pārbaude, alkohols netika konstatēts. Vadītāji ir 1972. un 1961. gadā dzimuši vīrieši," raidījumam Bez Tabu stāsta Ieva Sietniece, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve.

Ar cietušā automašīnas vadītāju nav bijis iespējams sazināties. 

Pati tiesnese, kura atzina savu vainu par sēšanos pie stūres alkohola reibumā 22. novembrī, šoreiz izvairījās no raidījuma Bez Tabu, paziņojot, ka komentārus nesniegs. 

Viņas darba vietā kolēģi informēja, ka saņēmuši informāciju no policijas, ka notikušajā iesaistīts viņas vīrs, tāpēc pašai Silickas kundzei neko nav jautājuši.

Tiesnešu disciplinārkolēģijas pārstāve informē, ka pirmkārt 4. janvārī tiks skatīta lieta par 22. novembrī notikušo incidentu. Šo jaunāko informāciju ir jāizmeklē, taču disciplinārlietu kolēģa ar to nenodarbojas. 

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu