Ovečkins ar "hat-trick" pagarina savu rezultativitātes sēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar trim vārtiem jeb "hat-trick", pagarinot savu rezultativitātes sēriju jau līdz 13 spēlēm.

Ovečkina pārstāvētā Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals" tikmēr viesos ar 6:5 (1:2, 3:2, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Karolīnas "Hurricanes".

Vēl "Capitals" sastāvā pa trim rezultatīvām piespēlē veica Niks Douds un Džons Karlsons. Savukārt "Hurricanes" labā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās soms Sebastians Aho.

Zīmīgi, ka mača laikā "Capitals" atradās iedzinējos ar 1:4, tomēr otrajā un trešajā periodā spēja mainīt cīņas ritējumu un beigās gūt uzvaru "bullīšos".

Tikmēr Ovečkins ar "hat-trick" izcēlies jau divās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā viņš savas karjeras laikā trīs vārtus vienā mačā guvis jau 22 reizes. 13 rezultatīvas cīņas pēc kārtas ir krieva karjeras rekorda atkārtojums. Pa šo laiku viņš guvis 16 vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt trīs uzvaru sērija piektdien pārtrūka Bostonas "Bruins" komandai, kas viesos ar 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) piekāpās Pitsburgas "Penguins" hokejistiem.

"Penguins" rindās lielisku maču aizvadīja vārtsargs Keisijs Desmits, kurš tika galā ar 48 metieniem, aizvadot savas karjeras labāko spēli.

Tikmēr citā piektdienas spēlē NHL superzvaigzne Konors Makdeivids guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kas viņa pārstāvētajai Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) ļāva uzvarēt Filadelfijas "Flyers".

Makdeivids pašlaik guvis rezultativitātes punktus astoņās spēlēs pēc kārtas, turklāt viņa pārstāvētā komanda savā laukumā guvusi jau sešus panākumus pēc kārtas.

Savukārt "Oilers" vārtsargs Miko Koskinens tika galā ar 31 metienu.

Vēl vienā mačā ar rezultativitāti 13.spēlē pēc kārtas izcēlās arī somu uzbrucējs Miko Rantanens, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" viesos ar 3:4 (2:2, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Sentluisas "Blues" hokejistiem.

Rantanens šajā mačā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet kopumā pēdējo 13 spēļu laikā viņa kontā ir seši vārti un 18 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Rietumu konferences kopvērtējuma vadībā izvirzījusies Vinipegas "Jets" komanda, kas piektdien guva savu ceturto uzvaru pēc kārtas, jo viesos ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 51 punktu 33 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 43 punktiem 32 cīņās seko Toronto "Maple Leafs", bet pie 42 punktiem tikusi uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", tai ieņemot trešo pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 44 punktiem 32 spēlēs tagad ir Vinipegas "Jets", kas par punktu apsteidz Nešvilas "Predators" hokejistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu