"Latvijas valsts meži" no šā gada peļņas ziedos papildus 100 000 eiro Likteņdārzam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Likteņdārzā iestādītie kociņi.
Likteņdārzā iestādītie kociņi. Foto: Lita Krone/LETA

VAS Latvijas valsts meži (LVM) izpildīs valdības deleģējumu un veiks vienreizēju ziedojumu 100 000 eiro apmērā Likteņdārzam, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

ZM norādīja, ka, ievērojot LVM trešajā ceturksnī sasniegtos finanšu rezultātus un zemkopības ministra aicinājumu LVM valdei rast iespēju vienreizēji palielināt ziedojumu apmēru šajā gadā par 100 000 eiro kā atbalstu Likteņdārzam.

LVM valde izlēma, ka sākotnēji noteiktās četru miljonu eiro ziedojumu summas palielināšana par 100 000 eiro neietekmēs uzņēmuma attīstībai nepieciešamās investīcijas un pilnīgu saistību izpildi ar sadarbības partneriem, darbiniekiem un dividenžu maksājumu valsts budžetam par šo gadu.

Ievērojot to, ZM rosinājusi kopējo LVM šā gada ziedojuma summu noteikt 4,1 miljona eiro apmērā un to sadalīt saskaņā ar LVM ziedošanas stratēģiju un valdības 4. decembra sēdē nolemto: sporta attīstības veicināšanai atvēlot divus miljonus eiro, tostarp Latvijas Automobiļu federācijai 200 000 eiro, kultūras un mākslas attīstības veicināšanai - 700 000 eiro, tostarp Likteņdārza uzturēšanas izdevumiem 2019. gadā - 100 000, izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai - 800 000 eiro un sociālās palīdzības veicināšanai - 600 000 eiro.

LETA jau vēstīja, ka jautājumu par vienreizēja ziedojuma veikšanu 100 000 eiro apmērā Likteņdārzam aktualizēja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), kuru neapmierināja, ka, novirzot Likteņdārzam 100 000 eiro jeb daļu no LVM plānotā 600 000 eiro ziedojuma kultūrai, finansiālais atbalsts nacionālas nozīmes kultūras pasākumiem kopumā saruktu līdz 38 000 eiro.

LVM ziedotā summa Likteņdārzam būs vienreizējs atbalsts.

LETA jau vēstīja, ka šogad 21. jūnijā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Likteņdārza likumu, nostiprinot likumā iespēju valstij piešķirt naudu Likteņdārza projektam. Vienlaikus likuma pieņemšanas brīdī netika paredzēta valsts budžeta līdzekļu tieša tūlītēja nepieciešamība projektam.

Likumā noteikts, ka valsts var piedalīties Likteņdārza projekta īstenošanas un Likteņdārza saglabāšanas, attīstīšanas un uzturēšanas finansēšanā, ja gadskārtējā valsts budžeta likumā šim mērķim ir paredzēti finanšu līdzekļi. Tāpat arī noteiktas tiesības pašvaldībām piedalīties Likteņdārza finansēšanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu