Par "nozīmīgu ieguldījumu pašvaldības attīstībā" Kučinskis pasniedz Truksnim pateicības rakstu (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Foto: Zane Bitere/LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) saņēmis pateicības rakstu par "veiksmīgu sadarbību un nozīmīgu ieguldījumu pašvaldības attīstībā", vēsta žurnāls "Ir".

Par savu panākumu Jūrmalas mērs lepojas pašvaldības izdevumā "Jūrmalas Avīze" - tur ievietota fotogrāfija ar pateicības rakstu, kā arī Trukšņa novēlējums saviem pilsētniekiem.

"Godātie jūrmalnieki, paldies jums par kopīgi paveikto darbu! Strādājot kopā, kopjot savu pavardu, domājot par savu namu un ģimeni, mēs veidojam arī savu pilsētu un savu valsti! Kopā mēs varam paveikt daudz!" pašvaldības izdevumā pauž Truksnis.

Žurnāls "Ir" vēlējās noskaidrot, kāpēc pašreizējais Jūrmalas mērs saņēmis šo pateicības rakstu, tāpēc vērsās pie Kučinska preses sekretāra Andreja Vaivara.

Vaivars paskaidroja, ka šādus pateicības rakstus saņēmuši visu pašvaldību vadītāji, tai skaitā "Lembergs Ventspilī un Helmanis Ogrē".

Lemjot par pateicības rakstu piešķiršanu, politiskajai piederībai vai pašvaldībai nebija nozīmes, izdevumam piebilda Vaivars.

Jau vēstīts, ka 8. oktobrī ārkārtas sēdē Jūrmalas domes opozīcija rosināja Trukšņa atkāpšanos no amata īsi pēc tam, kad medijos bija izskanējusi informācija, ka Valsts policija mēru sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu. Ar ZZS un Saskaņas atbalstu Truksnim amatu saglabāt tomēr izdevās un sēdē viņš skaidroja, ka par likumsargu uzlikto sodu neesot zinājis, kā arī norādīja, ka "ir brīvs no jebkādām atkarībām".

Īsi pēc tam Truksnis apturēja darbību Latvijas Zaļajā partijā, kas ir viena no ZZS veidojošajām partijām.

Savukārt novembra sākumā Ģenerālprokuratūra Truksnim uzrādīja apsūdzību lietā par ZZS, iespējams, nelikumīgu finansēšanu. Pret Jūrmalas mēru sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu.

Izvirzītās apsūdzības un skandāli līdz šim gan nav traucējuši Truksnim saglabāt Jūrmalas mēra amatu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu