Raivis Dzintars turpinās vadīt nacionālo apvienību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kongresā, kurā tiek ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un ētikas komisija.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kongresā, kurā tiek ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un ētikas komisija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāju svētdien atkārtoti tika ievēlēts Raivis Dzintars.

Atbilstoši statūtiem darbam politiskā spēka valdē deleģēti VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas deputāti Jānis Dombrava, Ilze Indriksone, Ritvars Jansons, Rihards Kols, Ināra Mūrniece un Edvīns Šnore.

Tāpat valdē strādās deleģētie pārstāvji - kultūras ministre Dace Melbārde un nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts.

Savukārt ievēlēti valdē tika Roberts Zīle, Gaidis Bērziņš, Imants Parādnieks, Jānis Iesalnieks, Marika Zeimule, Egīls Šnore, Raitis Ābelnieks, Nauris Puntulis un Jānis Eglīts.

Fotogalerija: Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kongress

Pēc tam tribīnē kāpa VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, lai atvēsinātu uz īsu brīdi uzkarsušās debates. Viņš norādīja, ka dzīvas diskusijas ir normālas jebkurā partijā un ka mērķis gan Šnorem, gan Melbārdei ir viens un tas pats.

Politiķis Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) savā uzstāšanās reizē vērsa uzmanību uz gūtajiem panākumiem, nodrošinot atbalstu daudzbērnu ģimenēm un veicinot tautiešu atgriešanos Latvijā. Savukārt politiķis Ringolds Balodis (VL-TB/LNNK) pauda, ka, ja situācija nemainīsies, Saeimai varētu veidoties "dubultais nāvesgrēks", par ko būtu pamats parlamentu atlaist - nespēja pieņemt valsts budžetu un nespēja izveidot valdību.

Kongresa debatēs divi no klātesošajiem runātājiem pozitīvi novērtēja tā dēvētās "deputātu kvotas" valsts budžetā, norādot, ka attiecīgie līdzekļi lietderīgi izmantoti, lai palīdzētu cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī pašvaldību iedzīvotājiem svarīgām lietām.

Kongresā lielu atsaucību un aplausus izpelnījās Igaunijas konservatīvās Tautas partijas Rīgikogu deputāta Jāka Madisona latviešu valodā teiktā runa, kurā viņš ļoti pozitīvi novērtēja nacionālās apvienības panākto lēmumu par to, ka Latvija neatbalsta ANO migrācijas paktu.

Līdzīgi tika uzņemts arī Polijas partijas "Likums un taisnīgums" vicepriekšsēdētāja Ādama Lipinska sacītais, kurš norādīja, ka viņa partija savā darbībā balstās tikai uz poļu un Polijas interesēm, kā arī atbalsta mācību pieeju, kad jauniešiem tiek mācīts lepnums par savu zemi. Viņš sacīja, ka Latvijai ir iespēja mācīties no Polijas pieredzes. Lipinskis arī norādīja, ka Polija strādā pie ļoti stipras armijas izveidošanas, piebilstot, ka tas ir jautājums, kurā Latvijai varētu būt īpaša interese.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu