Neticama izglābšanās - Kongo DR Ebolas vīrusu pārcieš tikko piedzimusi meitenīte (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ministère de la Santé RDC/Twitter

Meitenīte, kurai sešu dienu vecumā diagnosticēja Ebolas vīrusu, izdzīvojusi - atsaucoties uz Kongo Demokrātiskās republikas amatpersonām, vēsta raidorganizācija BBC.

Meitenītes vārds ir Benedikte. Viņas māte bija inficējusies ar Ebolas vīrusu un dzemdību laikā gāja bojā.

Pāris dienas vēlāk Benedikte izrādīja saslimšanas simptomus un, lai viņu izglābtu, meitenītei bija nepieciešama regulāra aprūpe piecu nedēļu garumā.

Par viņas dzīvību cīnījās Ebolas ārstēšanas centra darbinieki Beni pilsētā, Kongo Demokrātiskajā republikā. Viņa ir visjaunākais pacients, par kuru centra ārsti un brīvprātīgie rūpējušies. 

Trešdien meitenītes tēvs un tante varēja viņu vest mājās. "Viņas tēvs, Tomass, bija ļoti aizkustināts... viņa ir pirmais viņa bērns," teica veselības ministrija pārstāve.

Ebola ir bīstama infekcija, kas izraisa drudzi, vemšanu, caureju un kā iekšēju, tā ārēju asiņošanu.

Aptuveni puse inficēto nomirst, un mazuļu izredzes izdzīvot ir vēl mazākas.

Nesenajā vīrusa uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā republikā līdz šim konstatēti 27 gadījumi, kad inficētais nav sasniedzis pat gada vecumu, un 21 no šiem mazuļiem gājuši bojā.

Meitenītes Benediktes stāsts ir rets izņēmums. Iesauka, ko viņa ieguvusi - "Beni brīnums".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu