No dienvidrietumiem Latvijai tuvojas nokrišņu zona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No dienvidrietumiem Latvijai tuvojas plaša nokrišņu zona, kas valsti lēnām šķērsos no svētdienas pēcpusdienas līdz otrdienai, prognozē sinoptiķi.

Svētdien un naktī uz pirmdienu snigs un putinās valsts rietumu un centrālajā daļā, pirmdien un otrdien snigšana gaidāma galvenokārt Austrumlatvijā. Lai gan daudzviet snigs ilgstoši, nokrišņi nebūs intensīvi - uzsnigs 2-6 centimetri sniega.

Dienvidaustrumu vējš svētdienas vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē - līdz 15-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra svētdien būs +1..-4 grādi.

Rīgā svētdien un pirmdien nedaudz snigs, vairāk snigs un puteņos naktī uz pirmdienu, dienvidaustrumu vējam brāzmās pieņemoties spēkā līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra saglabāsies nedaudz zem nulles.

Laikapstākļus nosaka atmosfēras fronte un anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 771 dzīvsudraba staba milimetra Dienvidkurzemes piekrastē līdz 776 milimetriem valsts ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu