Girgensona "Sabres" piekāpjas Ovečkinam un "Capitals"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons un Aleksandrs Ovečkins
Zemgus Girgensons un Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Bufalo "Sabres" komanda, kuru pārstāv Zemgus Girgensons, sestdien izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienībai Vašingtonas "Capitals".

"Sabres" labā 2 vārtus guva Džeiks Aikels, bet 1 vārti un 2 rezultatīvas piespēles NHL drafta pirmā numura Rasmusa Dālina kontā.

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes (5 no tām skaitliskajā mazākumā), kuru laikā viņš metienus pa vārtiem neizdarīja, spēli pabeidzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

24 gadus vecais Latvijas uzbrucējs šosezon 30 mačos guvis 3 vārtus, izdarījis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -3. 

Par mača varoni kļuva "Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins, kurš ar precīzu metienu 3. periodā panāca neizšķirtu rezultātu 3:3, kā arī pēcspēles metienu sērijā viņš realizēja uzvaru nesošo "bullīti".

"Capitals" komanda izcīnīja 5. uzvaru pēc kārtas.

Ovečkins vismaz ar vienu punktu izcēlās jau 14. spēlē pēc kārtas, kas krievu hokejista karjerā ir garākā rezultativitātes sērija.

Iepriekšējās divās spēlēs Ovečkins izcēlās ar "hat trick". Ja viņš arī šajā mačā būtu guvis vismaz 3 vārtus, krievu hokejists būtu kļuvis par pirmo spēlētāju NHL vēsturē, kurš 3 mačos pēc kārtas guvis "hat trick".

Ar 29 precīziem metieniem Ovečkins šosezon ir labākais vārtu guvējs. Līgas labāko snaiperu sarakstā ar 23 gūtiem vārtiem tuvākais sekotājs ir soms Patriks Laine no Vinipegas "Jets".

"Sabres" ar 43 punktiem 33 mačos ieņem 4. vietu Austrumu konferencē, kur "Capitals" ar 43 punktiem 32 spēlēs ierindojas 3. pozīcijā.

Toronto "Maple Leafs" atrodas 2. pozīcijā ar 44 punktiem, bet līdere Austrumos un visā līgā ir Tampabejas "Lightning" ar 51 punktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu