Blūms sekmē "Parma" komandai pārsteidzošu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms svētdien guva 11 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenētā Permas "Parma" izcīnīja pārsteidzošu uzvaru.

"Parma" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 68:66 (20:13, 9:17, 22:9, 17:17) pārspēja ULEB Eirokausā spēlējošo Kazaņas "Unics", kurai pārtrūka deviņu uzvaru sērija visu turnīru ietvaros.

Uzvaras grozu 17 sekundes pirms pamatlaika beigām guva amerikānis Kodi Džastiss, kurš ar precīzu trejaci panāca 67:66.

Blūms šajā duelī laukumā pavadīja 26 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo divpunktu metienu un trīs no desmit tālmetieniem, bet aizmeta garām vienu soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Parma" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija lietuvietis Eigrds Žukausks, kamēr pretiniekiem 15 punktus guva amerikānis Pjerria Henrijs.

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien viesos ar rezultātu 67:75 (23:12, 13:23, 21:21, 10:19) piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej", kuras sastāvā ar "double-double" izcēlās latviešu centrs Mārtiņš Meiers.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija šodienas jubilārs Artūrs Ausējs, bet pa 11 punktiem guva Mareks Mejeris un Endrū Endrūss.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta Džons Robertsons, bet Meiers atzīmējās ar desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Vienotās līgas kopvērtējuma līderes šobrīd ar deviņiem panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA un Maskavas apgabala "Himki" vienības.

Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar četrām uzvarām 11 mačos ir devītā, bet Permas "Parma" ar trim panākumiem deviņās cīņās atrodama desmitajā pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar divām uzvarām 11 dueļos ir pēdējā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu