Gailītis: Pietrūka līdera, kurš izšķirošajos momentos uzņemtos atbildību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbola kluba "VEF Rīga"  galvenais treneris Jānis Gailītis
Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vicečempionei basketbolā "VEF Rīga" komandai svētdien VTB Vienotās līgas mačā pietrūka līdera, kurš spēles izšķirošajos momentos uzņemtos atbildību, uzsver rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" svētdien Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 67:75 (23:12, 13:23, 21:21, 10:19) piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej", kuras sastāvā ar "double-double" izcēlās latviešu centrs Mārtiņš Meiers.

"Krasnojarskā vienmēr ir fiziski smagas cīņas. Otrais puslaiks bija slikts - spēlējām lēni un pieņēmām nepareizos lēmumus. Pietrūka disciplīnas un nebija līdera, kurš izšķirošajos momentos uzņemtos atbildību uz sevi. Protams, arī Meiers šodien sevi lieliski parādīja," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Oļegs Okulovs pauda, ka mačs jau no pašām pirmajām minūtēm neesot bijis viegls.

""VEF Rīga" nav no tām komandām, kas spēlē ar pusspēku. Tā ir komanda, kas var apspēlēt jebkuru pretinieku. "VEF Rīga" vienībai ir laba basketbola skola un spēcīgi spēlētāji, kuri pārstāv arī izlasi. Spēles sākumā pieļāvām daudz kļūdu un iedevām pretiniekiem desmit punktu pārsvaru, kuru nācās atspēlēt. Patīkami, ka uzlabojām sniegumu aizsardzībā un izcīnījām uzvaru," skaidroju Okulovs.

"VEF Rīga" ar divām uzvarām 11 mačos saglabā pēdējo pozīciju starp 14 komandām.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu