"Liverpool" futbolisti Anglijas premjerlīgā turpina spēlēt bez zaudējumiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džerdans Šaķiri
Džerdans Šaķiri Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgā svētdien "Liverpool" grandu duelī pārspēja Mančestras "United", kamēr Londonas "Arsenal" cieta pirmo zaudējumu kopš augusta.

"Liverpool" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:1 (1:1) un atgriezās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Mača rezultātu 24.minūtē atklāja "Liverpool" senegāliešu uzbrucējs Sadio Manē, kurš soda laukumā nolika pa sitienam augstu piespēlētu bumbu un raidīja to tīklā.

Tiesa, deviņas minūtes vēlāk pēc "Liverpool" vārtsarga Alisona neveiksmīgi atsistā sitiena Džese Lingārds panāca izlīdzinājumu.

Spēles galvenie notikumi risinājās mača priekšpēdējā desmitminūtē, kad laukumā devās Šveices futbolists Džerdans Šaķiri. Viņš trīs minūtes pēc nākšanas uz maiņu panāca 2:1, nedaudz talkā nākot "United" pussargam Ešlijam Jangam, no kura bumba ielidoja vārtos.

Tāpat arī nākamos vārtus Šaķiri guva pēc rikošeta - "Liverpool" futbolists sita no soda laukuma robežas un bumba, skarot Ēriku Beiliju, ielidoja cietoksnī.

"Liverpool" sezonu turpina bez zaudējumiem un turnīra tabulā atguva līderpozīciju no Mančestras "City".

Tikmēr Londonas "Arsenal" viesos ar 2:3 (1:2) piekāpās vienai no turnīra pastarītēm "Southampton".

Laukuma saimniekiem uzvaru atnesa Ostins Čārlijs, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām sita precīzi ar galvu.

Vispirms mājiniekiem pa diviem vārtiem guva Denijs Ingss, bet pretiniekiem divreiz izvēlās armēnis Henrihs Mhitarjans.

"Arsenal" iepriekšējo zaudējumu cieta 18.augustā, kad ar 2:3 piekāpās Londonas "Chelsea" vienībai. Nākamajās 22 cīņās visu turnīru ietvaros tika izcīnītas 17 uzvaras un piecreiz nospēlēts neizšķirti.

Savukārt "Chelsea" viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja Braitonas un Houvas "Albion".

Londoniešiem vārtus guva spānis Pedro un beļģis Edens Azārs, kamēr laukuma saimniekiem Solomons Mārčs.

Pagājušās sezonas Anglijas čempione futbolā Mančestras "City" sestdien 17.kārtas mačā savā laukumā ar 3:1 (1:0) apspēlēja Liverpūles "Everton".

Uzvarētāju rindās pirmos divus vārtus guva brazīlietis Gabriels Žezūss, bet 65.minūtē "Everton" futbolists Dominiks Kelverts-Levins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, līdz Mančestras "City" atbildei bija jāgaida vien četras minūtes, kad divu vārtu pārsvaru atjaunoja Rahīms Stērlings.

Vēl sestdien pie minimālas uzvaras tika Totenhemas "Hotspur", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Burnley".

Panākumu mājinieki nodrošināja vien kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Kristians Ēriksens.

Premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 45 punktiem 17 spēlēs ir "Liverpool", kam ar 44 punktiem seko Mančestras "City".

Trešā ar 39 punktiem ir Totenhemas "Hotspur", kam ar 37 un 34 punktiem seko Londonas pilsētas komandas "Chelsea" un "Arsenal".

Tikmēr Mančestras "United" ar 26 punktiem noslēdz pirmo sešinieku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu