VARAM sagatavojusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, un šodien tas tiks izvērtēts ministrijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma paziņoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka ceļā uz šī likuma pieņemšanu pirmais solis ir Ministru kabineta lēmums.

"Es domāju, ka rīt varētu iesniegt [valdībā šo likumprojektu], jautājums, vai tas rīt varētu tikt iekļauts darba kārtībā. Jebkurā gadījumā tas tiks virzīts uz priekšu," solīja ministrs.

Gerhards piebilda, ka VARAM ir pastāvīgi vērtējusi Rīgas domes rīcību, taču attiecībā uz pašvaldības uzņēmumu Rīgas satiksme dome nav veikusi nozīmīgas darbības.

Pagājušās nedēļas Rīgas domē piektdienā pieredzētais farss - balsojums par atbalstu domes priekšsēdētājam - neliecina par labu praksi, bet gan par bezdarbību likumu ievērošanā, televīzijai izteicās Gerhards.

Kā ziņots, lēmumu aicināt Gerharda vadīto ministriju virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu sestdien kongresā pieņēma viņa pārstāvētā nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Rosinājumu balsot par šādu uzdevumu ministram izteica kādreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), norādot, ka, lai būtu iespējams atvēlēt pienācīgus līdzekļus inovācijām un sociālajai sfērā, ir jātiek galā ar korupciju.

Uzreiz pēc kongresa Gerhards aģentūrai LETA vēl nesteidza solīt, ka izpildīs partijas aicinājumu jau šonedēļ, un solīja, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemts tiesisks lēmums.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp Rīgas satiksmes bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu