Ušakovs: Tīri cilvēciski ir žēl, bet tas bija vīrišķīgs solis no Amerika puses (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Ušakovs (no kreisās) un Andris Ameriks.
Nils Ušakovs (no kreisās) un Andris Ameriks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušā Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) lēmums atkāpties no vicemēra amata ir ļoti vīrišķīgs solis, žurnālistiem šodien sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Komentējot Amerika lēmumu, Ušakovs sacīja, ka tīri cilvēciski viņam esot žēl par šādu situāciju, jo kopā abi esot strādājuši gandrīz desmit gadus.

Vienlaikus mērs sacīja, ka nav aicinājis Ameriku atkāpties, taču par viņa izvēli esot bijis informēts. "Šis viņa solis ir ļoti vīrišķīgs, un par to visu cieņu. Tagad mēs gaidīsim kādu vicemēra kandidātu izvirzīs Gods kalpot Rīgai," sacīja mērs.

Ušakovs atturējās komentēt, vai ar Ameriku nevarētu būt līdzīgs scenārijs kā ar bijušo Rīgas satiksmes vadītāju Leonu Bemhenu, kurš tika aizturēts. Mērs norādīja, ka deviņus gadus ar Ameriku ir strādājis, viņam uzticoties, un arī tagad neesot pamata šo uzticību zaudēt.

Pēc Ušakova teiktā, ievērojot procedūru, par nākamo vicemēra amata kandidātu domei būtu jālemj kārtējā domes sēdē. Šāda sēde gaidāma trešdien, 19. decembrī.

Kā ziņots, Rīgas vicemērs Ameriks nolēmis atkāpties no amata.

Ameriks uzskata, ka apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un partijas Gods kalpot Rīgai (GKR) reputācija ir apdraudēta.

Ameriks sacīja, ka viņa vadītās partijas frakcija un valde tuvākajās dienās virzīs citu kandidātu domes vicemēra amatam. Atsakoties atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, Ameriks pēc sava paziņojuma, atstāja preses brīfinga norises telpas.

Ameriks galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu ieņēma kopš 2010. gada.

Ameriks no amata atkāpies laikā, kad Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību Rīgas satiksme satricinājis korupcijas skandāls, kurā pagājušajā nedēļā tika aizturēts arī bijušais uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs paziņojis, ka lietā ir iesaistītas arī Rīgas domes amatpersonas. Pavisam šajā kriminālprocesā aizturētas septiņas personas, no kurām sešām, tai skaitā arī Bemhenam, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu