Novērš mēģinājumu nelikumīgi ievest no Krievijas 240 litrus degvielas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, VID Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas novērsa 240 litru degvielas kontrabandu. Degvielu tika mēģināts nelegāli ievest no Krievijas, izmantojot vieglajām automašīnām uzstādītas nestandarta degvielas tvertnes.

Šī gada 10. decembra vakarā robežšķērsošanas vietas Terehova darbinieki, veicot divu vieglo automašīnu padziļinātu kontroli, atklāja, ka tām ir uzstādītas nestandarta degvielas tvertnes.

Tajās atradās daudz lielāks daudzums benzīna, nekā transportlīdzekļu vadītāji bija norādījuši, aizpildot Akcīzes preču pārvietošanas paziņojumus.

VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes kolēģiem veica degvielas mērījumus un konstatēja, ka vienas automašīnas degvielas tvertnē ir par 115 litriem vairāk, bet otras – par 125 litriem vairāk benzīna, nekā transportlīdzekļu vadītāji norādīja muitas iestādei iesniegtajos dokumentos.

Par preču nedeklarēšanu fiziskajām personām tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12. pantu.

Šī gada 11 mēnešos veikto muitas kontroles pasākumu rezultātā kopumā izņemti 4233 litri pāri robežai nelikumīgi pārvietotas degvielas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu