Rīgas domes opozīcija atkārtoti rosina balsojumu par Ušakova atbrīvošanu no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas atkārtoti iesniegušas pieprasījumu sasaukt Rīgas domes sēdi, lai lemtu par Nila Ušakova (S) atbrīvošanu no mēra amata, aģentūrai LETA pavēstīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Rīgas domes frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Pieprasījumu atbrīvot Ušakovu no amata parakstījuši deputāti no visām domes opozīcijas partijām.

VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Nauris Puntulis atgādina, ka jau pagājušajā nedēļā opozīcijas paraksti tika savākti, lai rosinātu Ušakova atbrīvošanu no amata, taču šis lēmumprojekts netika iesniegts, jo mērs pats sasauca sēdi par uzticības balsojumu sev. "Situācija ir mainījusies un Ušakovam ir jāseko Andra Amerika (GKR) piemēram un pašam jāatkāpjas no ieņemamā amata, jo tieši viņš ir "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāja pārstāvis, un tieši viņam ir jāuzņemas politiskā atbildība. Ja Ušakovs nav gatavs šādam vīrišķīgam solim, mums jārosina viņa atbrīvošana," pauž Puntulis.

Opozīcija cer, ka šis jautājums tiks skatīts tuvākajā kārtējā domes sēdē, kas gaidāma trešdien, 19.decembrī.

Kā vēstīts, aizvadītajā nedēļā Rīgas domes ārkārtas sēdē Ušakovs amatu saglabāja, jo, opozīcijai atstājot sēdi, valdošā koalīcija vienbalsīgi nobalsoja par uzticības izteikšanu mēram.

Tikmēr Rīgas vicemērs Ameriks pirmdien paziņoja, ka atkāpjas no vicemēra amata, lai saglabātu savu, Rīgas domes un savas partijas reputāciju. Lai gan Ušakovs šādu rīcību vērtēja kā "vīrišķīgu soli", pats viņš no amata atkāpties neplānojot.

Ameriks no amata atkāpies laikā, kad Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību "Rīgas satiksme" satricinājis korupcijas skandāls, kurā pagājušajā nedēļā tika aizturēts arī bijušais uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs paziņojis, ka lietā ir iesaistītas arī Rīgas domes amatpersonas.

Pavisam šajā kriminālprocesā aizturētas septiņas personas, no kurām sešām, tai skaitā arī Bemhenam, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu