Izkrāpj 25 000 eiro, izmantojot diskusijās par islāmu iemantotu uzticēšanos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai krimināllietu, kurā kādu vīrieti apsūdz par 25 000 eiro izkrāpšanu, izmantojot cietušā uzticību, kas tikusi iemantota diskusijās par islāmu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais iepazinies ar cietušo, kas bija pievērsies islamam. Abi regulāri diskutējuši par reliģiska rakstura tēmām, tādā veidā apsūdzētais ieguvis cietušās personas uzticību, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Apsūdzētais uzzinājis, ka cietušās personas rīcībā ir vairāki desmiti tūkstoši eiro, kurus tā ieguvusi kā mantojumu. Izmantojot uzticēšanos, apsūdzētais piedāvājis cietušajai personai līdzdarboties biznesā, it kā veidojot kopīgu firmu.

Apzinoties, ka nekādu biznesu kopā ar cietušo neveidos, apsūdzētais pierunājis cietušo personu kopīgas firmas izveidošanai veikt 15 000 eiro ieguldījumu, ko cietušais arī pārskaitījis uz apsūdzētā kontu.

Vēlāk apsūdzētais piedāvājis veikt remontu cietušās personas nekustamajā īpašumā, kam cietusī persona piekritusi un uz apsūdzētā bankas kontu pārskaitīja vēl 10 000 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu