Rastorgujevs nestartēs gaidāmajā Pasaules kausa posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šonedēļ nepiedalīsies Pasaules kausa sezonas trešajā posmā, kas norisināsies Nove Mesto (Čehija), atklāja sportista menedžeris Normunds Putns.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos posmos cīnījās ar saaukstēšanos, kas traucēja sasniegt maksimālos rezultātus. Pagājušajā nedēļā viņš nepabeidza Pasaules kausa posmu Hohiflcenē un devās mājup, lai veiktu padziļinātas veselības pārbaudes.

"Andrejs pagājušajā nedēļā atlidoja no Austrijas un šobrīd veic padziļinātas pārbaudes. Zinām to, ka Nove Mesto viņš nestartēs. Viņam konstatēta kaut kāda baktērija, kas ilgstoši traucējusi izveseļoties līdz galam. Šobrīd Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārsti cītīgi visu uzrauga, tiek veiktas pārbaudes un analīzes. Tāpat viss tiek darīts, lai veiktu rehabilitāciju un atveseļošanos," stāstīja Putns.

Jau ceturtdien Nove Mesto sāksies Pasaules kausa trešais posms, kurā vīri sacentīsies sprintā, iedzīšanā un distancē ar masu startu.

"Viņš jau pirmos divus posmus startēja pusveselības režīmā ar domu, ka varbūt paliks labāk, bet nekas nemainījās. Saslimšana ievilkusies uz četrām nedēļām. Tāpat sezonas sagatavošanās posms tika sākts krietni vēlāk, tāpēc būtu liels risks šajā kalendārajā gadā mēģināt ko izskriet. Tas pēc tam smagi atsauktos uz atlikušo sezonu. Izdomājām, ka prioritāte ir atlikusī sezona, nevis šie posmi. Starpposms ir ļoti būtisks, lai varētu aizvadīt treniņus. Ja Andrejs līdz tam nebūtu vesels, tad pastāvētu risks, ka atlikusī sezonas daļa būtu ļoti smaga," skaidroja Putns.

Nove Mesto noslēgsies Pasaules kausa sezonas pirmais trimestris, otrajam sākoties 10.janvārī Oberhofā.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos posmos iekrājis 39 punktus, kas viņam kopvērtējumā dod 38.pozīciju.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtraucis sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas biatlonistam tika izteikti arī vilinoši piedāvājumi startēt zem citu valstu karoga.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu