Truksnis samaksājis 100 eiro administratīvo sodu par narkotisko vielu glabāšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis ir samaksājis viņam uzlikto 100 eiro administratīvo sodu, kas viņam tika piemērots par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu, šodien žurnālistiem atklāja Truksnis.

Politiķis norādīja, ka sodu samaksājis, jo saņēmis brīdinājumus no tiesu izpildītājiem.

Truksnis informēja, ka Valsts policijā (VP) noskaidrojis, ka laicīgi nav saņēmis informāciju par nepieciešamību nomaksāt sodu, jo informācija sūtīta uz nepareizu adresi.

Jūrmalas mērs uzsvēra, ka šajās dienās viņš konsultējoties ar juristiem, lai noskaidrotu iespējas atjaunot administratīvo lietvedību šajā lietā, lai varētu tās iznākumu apstrīdēt.

Jau vēstīts, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas No sirds Latvijai (NSL) un ZZS iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu sodījusi saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46. pantu par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu, iepriekš ziņoja Nekā personīga.

Pats Truksnis 8. oktobrī pēc tam, kad Jūrmalas domes sēdēs balsojumā saglabāja amatu, skaidroja, ka 30. septembrī izskanējusī informācija medijos par viņa sodīšanu narkotiku glabāšanā viņam esot bijis jaunums.

"Es neesmu bijis informēts ne par šo sodu, ne administratīvo procesu," apgalvoja Truksnis. Viņš neesot zinājis par lietas ierosināšanu un arī neesot aicināts uz nopratināšanu vai jelkādu paskaidrojumu sniegšanu tiesībsargājošajās iestādēs.

"Kad par to uzzināju no medijiem, www.latvija.lv reģistrā pārbaudīju savus administratīvos sodus un atklāju, ka 2017. gada sākumā tiešām šāda lieta ir bijusi. Skaidroju situāciju, jo man nav bijis iespējas ne iepazīties ar lietas apstākļiem, ne tos pārsūdzēt," toreiz apgalvoja Truksnis.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka ir "brīvs no jebkādām atkarībām" un vēl rudenī veicis analīzes Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas, kā arī Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā.

"Narkoloģijas centra analīzes manis teikto apstiprina - esmu pilnīgi brīvs no atkarībām. Otras iestādes atbildi vēl gaidu, taču arī tur viss būs tīrs. Es jebkurā brīdī esmu gatavs veikt jebkādas pārbaudes, ekspertīzes un analīzes, ja ir nepieciešams to pierādīt," sacīja mērs, norādot, ka neatbalsta nekādu narkotiku lietošanu.

VP novembrī ierosināja disciplinārlietas pret diviem policistiem saistībā ar Trukšņa narkotiku glabāšanas lietas savlaicīgu nenodošanu piespiedu izpildei.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu