Četri tūkstoši eiro pazuduši un skaitītāji no personīgiem līdzekļiem - netaisnība Skrundā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ventas upe un Skrundas autoceļa tilts.
Ventas upe un Skrundas autoceļa tilts. Foto: Ieva Lūka/LETA

Vairāki darbinieki pametuši darbu Skrundas komunālajā saimniecībā, pēc tam, kad uzņēmuma vadītājs pēc apkures katlu pārdošanas piesavinājies četrus tūkstošus eiro, ziņo raidījums BezTabu. 

Pašvaldības ūdenssaimniecības tehniskais speciālists Guntars Stepiņš apgalvo, ka apkures katli, ko pašvaldība nolēmusi pārdot 2018. gada pavasarī, esot novērtēti kā aptuveni 5000 tūkstošus vērti. 

Tika atrasts pircējs, kurš bija ar mieru katlus iegādāties par šo summu. Pats komunālās saimniecības vadītājs Kaspars Kutuļsks rūpīgi uzraudzījis pārdošanas procesu.

Arī vietnē Facebook ir atrodams sludinājums, kur redzams, ka apkures katli tiek pārdoti attiecīgi viens par 2150 eiro un otrs - 3200 eiro. Sludinājumu ievietojis pats Kututļsks. 

Foto: Ekrānuzņēmums

Tomēr pēc notikušā darījuma, pašvaldība par katru apkures katlu esot saņēmusi 413 eiro (bez PVN). Darbinieki bijuši neizpratnē, jo bija pārliecināti, ka katli pārdoti par aptuveni 5000 eiro. 

Pēc šī incidenta darbu pašvaldībā pametušas divas grāmatvedes un nekustamo īpašumu pārvaldnieks Uldis Zariņš.

Viena no grāmatvedēm vērsusies ar iesniegumu policijā, taču nekāda darbība nesekoja, skaidro Zariņš. 

Tāpat saimniecībā tika iegādāts jauns skaitītājs, taču to nav iespējams izmantot, jo nav zināma tā izcelsme. Iespējams tas iegādāts neoficiāli, par naudu, ko priekšnieks ieguvis no katlu pārdošanas. 

Pats Kaspars Kutuļsks pilnībā noliedz, ka būtu piesavinājies līdzekļus no pārdotajiem katliem, norādot uz to, ka kāds mēģina viņu apmelot.

Jautāts, par kādiem līdzekļiem iegādāts jaunais skaitītājs, viņš atbildēja, ka izdevumus sedzis no personīgiem līdzekļiem. 

Pašvaldība par šādu rīcību izteikusi tikai rājienu saimniecības vadītājam. Pašvaldības priekšsēdētāja Loreta Robežniece norādīja, ka uzticoties Kutuļskim, tāpēc ļaus strādāt arī turpmāk, informē raidījums Bez Tabu. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu