Vilks: Bez apstiprināta nākamā gada valsts budžeta Latvija dzīvo pagātnē (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais finanšu ministrs Andris Vilks
Bijušais finanšu ministrs Andris Vilks Foto: Ieva Lūka/LETA

Bez apstiprināta nākamā gada valsts budžeta Latvija it kā dzīvo pagātnē, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

"Ja mums nav budžeta, mēs dzīvojam it kā pagātnē - mēs nevaram novirzīt sabiedrībai to, ko mēs varētu atļauties. Tas ir politiķu un prezidenta uzdevums pēc iespējas ātrāk izveidot valdību un tikt pie normāla budžeta," uzsvēra Vilks.

Viņš arī prognozēja, ka 2019. gada budžets Latvijā labākajā gadījumā varētu sākt strādāt no marta. "Situācija ir bēdīga. Kad es biju ministrs, bija krīzes laiks, bet mēs spējām pie Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) spiediena, pie Eiropas Komisijas spiediena izveidot budžetus. Tagad, kad ekonomika aug un nav nekādu satricinājumu, mēs nonākam situācijā, kas ir ļoti bēdīga - nākamais budžets labākajā gadījumā varētu sākt strādāt no marta," pauda Vilks.

Tajā pašā laikā viņš pozitīvi novērtēja to, ka Latvija vairs neveido budžetu tikai vienam gadam, bet gan trim gadiem.

Vilks bija finanšu ministra amatā no 2010. gada novembra līdz 2014. gada novembrim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu