"Latvenergo" no četrām bankām kopumā aizņemsies 240 miljonus eiro (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
AS "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā.
AS "Latvenergo" klientu apkalpošanas centrs Mūkusalas ielā. Foto: Lita Krone / LETA

AS "Latvenergo" no četrām Latvijā strādājošajām bankām aizņemsies kopumā 240 miljonus eiro investīciju projektu realizēšanai, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Kompānijā informēja, ka tostarp "SEB banka" izsniegs aizdevumu 130 miljonu eiro apmērā, "Swedbank" - 50 miljonu eiro apmērā, "OP Corporate Bank plc" filiāle Latvijā - 40 miljonu eiro apmērā, bet banka "Citadele" - 20 miljonu eiro apmērā. Aizdevumu atmaksas termiņi ir septiņi un 10 gadu.

""Latvenergo" aizņemtā kapitāla piesaisti veic regulāri, lai savlaicīgi nodrošinātu kapitālieguldījumu finansēšanai nepieciešamos līdzekļus. Iepriekšējais aizdevuma piesaistes iepirkums komercbanku aizdevumu veidā notika 2014. gadā 150 miljonu eiro apmērā, bet kopš 2012. gada "Latvenergo" veic obligāciju emisijas. Pēdējoreiz 2015.- 2016. gadā tika emitētas zaļās obligācijas 100 miljonu eiro apmērā," norādīja kompānijā.

Tāpat kompānijā minēja, ka ārējā finansējuma piesaistes avoti ir mērķtiecīgi diversificēti, tādējādi nodrošinot plašas finansējuma piesaistes iespējas, izdevīgus finansējuma nosacījumus un ļaujot veiksmīgi realizēt koncerna stratēģiju. Kapitālieguldījumi plānoti vidēji 200-250 miljoni eiro gadā un to realizāciju koncerns daļēji finansē no pašu līdzekļiem un daļēji no aizņemtā kapitāla.

"SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA atzīmēja, ka iespēju izsniegt aizdevumu "SEB banka" ieguva, piedaloties "Latvenergo" rīkotajā sarunu procedūrā par finansējuma piesaisti.

Viņš informēja, ka piesaistītos līdzekļus "Latvenergo" ieguldīs arī tādos projektos kā Daugavas hidroelektrostaciju modernizācija un hidroagregātu atjaunošana, gaisvadu augstsprieguma elektropārvades līnijas Kurzemes loks projekta īstenošana, kā arī trešā elektropārvades starpsavienojuma starp Latviju un Igauniju izbūve.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016. gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu