Trīs dienu laikā ugunsgrēkos bojā gājuši seši cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji. Foto: Zane Bitere/LETA

Trīs dienu laikā ugunsgrēkos Latvijā dzīvību zaudējuši seši cilvēki, liecina informācija Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mājaslapā.

Otrdien ugunsnelaimē dzīvību zaudējuši divi cilvēki, trešdien - trīs, bet aizvadītajā diennaktī - vēl viens cilvēks.

Ceturtdien pulksten 10.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka ēka un ir izveidojies spēcīgs piedūmojums, kā arī pastāvējuši uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošajām ēkām.

Ugunsgrēkā, kurā dzīvojamā māja dega 180 kvadrātmetru platībā, gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 15.50.

Kopumā šogad ugunsgrēkos gājuši bojā jau 78 cilvēki, tostarp trīs bērni. Vairumā gadījumu šīs traģiskās ugunsnelaimes saistāms tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, bojātu apkures ierīču lietošanu.

Viens no lētākajiem un efektīgākajiem veidiem, lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu, ir uzstādīt mājoklī dūmu detektoru - tā cena vidēji ir 10 eiro, to iegādāties var jebkurā mājsaimniecības preču veikalā un uzstādīt var gandrīz jebkurš cilvēks, kurš prot izurbt sienā divus caurumus vai, kam ir spēcīga līmlente, ieteica VUDG, piebilstot, ka pieredze liecina, ka, ja mājoklī ir bijis dūmu detektors, nelaime ir pamanīta savlaicīgāk, kā arī cilvēks paspējis izglābties un operatīvāk izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu drošību uz vēlāku laiku un jau šodien mājoklī uzstādīt dūmu detektoru.

Tāpat vakar pulksten 9.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Vangažiem, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dzīvojamās mājas dzīvoklī dedzis dīvāns.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no degošā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un divus suņus, kā arī evakuēja piecus cilvēkus. Pulksten 11.35 ugunsgrēks tika likvidēts un tā dzēšanas darbos iesaistījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Naktī pulksten 1.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Sabilē, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja pilnā platībā un uguns ir izplatījusies uz blakus esošajām ēkām.

Pirms VUGD ierašanās no ēkām bija evakuējušies 10 cilvēki. Pēc vairāk nekā trīs stundu darba, pulksten 5.29, izdevās ierobežot liesmu izplatību. Šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā dega trīs dzīvojamās mājas - viena 180 kvadrātmetru platībā, otra 120 kvadrātmetru platībā un trešā piecu kvadrātmetru platībā. Patlaban ugunsdzēsēji glābēji turpina ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, graudi, sadzīves mantas, loga aile, sodrēji trīs ēku dūmvados, vieglā automašīna, kravas automašīna, šķūnis, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu