Nevar būt, ka Ušakovs neredz, kas notiek viņam apkārt, uzskata Vaira Vīķe-Freiberga (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe -Freiberga.
Bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe -Freiberga. Foto: Zane Bitere/LETA

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga paudusi, ka neesot pieņemami nenovest korupcijas lietas līdz galam, veicot tikai teatrālas apcietināšanas. Viņa, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes, norādīja, ka ļaudis jau gadiem ilgi runājuši par korupciju Rīgas domē. 

Visvairāk bijušo Valsts prezidenti satraucis tas, Amerikas vēstnieces Latvijā teiktais par korupciju, jo tā neesot laba zīme, ja valstij liek saprast, ka tā nav līmenī kā partneris un sabiedrotais. 

Viņa uzskata, ka nav pieņemami, ka korupcijas lietas netiek novestas līdz galam, bet tikai veikti aresti uz dažām dienām, imitējot korupcijas apkarošanu. 

"Tas nenoved pie tiesas procesiem, kas beidzas ar nopietniem sodiem jeb dara to ļoti reti, salīdzinājumā ar tiem gadījumiem, kur vispār nekas nenotiek, visi gali ir ūdenī, gadiem ilgi tiek vilcināts un tad beigās pasaka: ļoti žēl, laiks ir notecējis un neko vairs nevar darīt. Tādi mēs esam un tur vairs neko nevar darīt. Tas neder, ziniet. Tas tiešām neder," pauda Vaira Vīķe Freiberga.

Atbildot uz jautājumu par Rīgas mēra Nila Ušakova atbildību, saistībā ar pēdējā laika notikumiem Rīgas Domē, viņa neslēpj kritiku. 

"Es domāju, ka tas ir katram bērnam saredzams – viņš jūtas tik drošs savu atbalstītāju spēku stutēts, ka viņš par neko neuztraucas. Ja viņam būtu izvirzītas konkrētas apsūdzības, tad, protams, viņš būtu spiests atkāpties, taču nevaram iedomāties, ka viņš dzīvo ar saviem kaķiem kaut kur pilsētas valdes aizkrāsnē un neredz, kas viņam notiek apkārt. Skaidrs, ka viņam kā pilsētas galvai ir vislielākā atbildība, bet viņš acīmredzot jūtas, ka tas viņu neskar, tātad – kāds viņu sargā," izteicās bijusī prezidente raidījumam 900 sekundes. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu