Vējonis: Partiju nespēja izveidot valdību nozīmētu vēlētāju pievilšanu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Zane Bitere/LETA

Valstī nav politiskās krīzes, bet norisinās normāls, demokrātisks valdības veidošanas process, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš žurnālistiem pauda viedokli, ka parlamentā ievēlētās politiskās partijas ir spējīgas panākt vienošanos, lai kopīgi strādātu.

Nespēja rast kopsaucējus un kopīgi strādāt nozīmētu vēlētāju pievilšanu, bet jau tagad plaisa starp sabiedrību un politiķiem ir pietiekami plaša, norādīja prezidents.

Savukārt nespēja vienoties vēl vairāk graus ticību politiskajām partijām un palielinās šo plaisu, uzskata Vējonis, tāpēc viņš mudina politiķus atbildīgi strādāt, lai vairotu sabiedrības uzticību.

Vējonis pēc tikšanās ar politiķi Krišjāni Kariņu (JV) vēl nenominēja premjera amata kandidātu, dodot partijām papildu laiku mēģināt rast kopsaucējus.

Parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem ilgāk nekā divus mēnešus nav izdevies vienoties par topošo valdību, tāpēc pienākumus turpina pildīt līdzšinējais Ministra kabineta sastāvs. Sarunās par valdību bija iesaistītas visas Saeimā ievēlētās partijas, izņemot Saskaņu.

Sākotnēji prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam, bet otrais mēģinājums bija uzticēts Aldim Gobzemam (KPV LV), bet viņiem abiem nav izdevies izveidot valdību.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu