"Australian Open" izšķirošajos setos spēlēs supertaibreiku

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serēna Viljamsa un Austrālijas atklātā čempionāta trofeja.
Serēna Viljamsa un Austrālijas atklātā čempionāta trofeja. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā izšķirošajā setā turpmāk būs supertaibreiks līdz desmit gūtiem punktiem.

Izmaiņas sāksies jau ar nākamo Austrālijas atklāto čempionātu, kas sāksies jau janvārī.

Līdz ar to no četriem "Grand Slam" turnīriem tikai Francijas atklātajā čempionātā nav notikušas šādas izmaiņas.

No nākamā gada taibreiks līdz septiņiem tiks aizvadīts Vimbldonas čempionātā, ja rezultāts izšķirošajā setā būs neizšķirts 12-12. Tikmēr ASV atklātajā čempionātā izšķirošos setos jau vairākus gadus ir taibreiks līdz septiņiem punktiem.

Austrālijas atklātā čempionāta rīkotāji, izvēlētos desmit punktu taibreiku ierasto septiņu vietā, to pamatoja, ka nedaudz garākā taibreikā var notikt vairāk pavērsienu un sagādās skatītājiem vairāk cīņas.

Šādas izmaiņas tiek veiktas, lai samazinātu spēļu ilgumu. Vēl 2010.gadā Vimbldonā cīņa starp amerikāni Džonu Isneru un francūzi Nikolā Maī ilga 11 stundas.

Pārāk ilgo spēļu problēma atkal aktivizējās šīgada Vimbldonas turnīrā, kad Dienvidāfrikas tenisists Kevins Andersons pusfinālā spēkojās ar Isneru. Šajā vairāk nekā sešas stundas garajā mačā piektais sets noslēdzās ar 26-24 par labu Andersonam, tam vēsturē paliekot kā ceturtajam ilgākajam tenisa mačam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu