Kā pareizi kopt savu mājas mīluli? Apollo testē kaķu ķemmes!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Katram mājdzīvniekam nepieciešama tam atbilstoša kopšana - lai kaķis tik bieži nemestu spalvu, to nepieciešams regulāri ķemmēt. Tomēr veikalos pieejamo ķemmju klāsts ir plašs - kādu izvēlēties un kā tās atšķiras?

Lai noskaidrotu, kā vislabāk izķemmēt kaķi, portāls "Apollo" testēja četras kaķu ķemmes - suku, parastu ķemmīti, ķemmi ar kustīgiem zobiņiem un ķemmi "Furminator". Katrai no tām ir atšķirīga funkcija un pielietojums.

Eksperimentā piedalījās portāla "Apollo" ziņu redaktors Rūdolfs un viņa kaķis Rudis. Rūdolfs atzīst, ka kaķis bieži met spalvu, tāpēc ķemmēšana tam noderētu.

Pēc eksperimenta Rūdolfs atklāj, kura ķemme tad Rudi visveiksmīgāk atbrīvoja no spalvām un kura pašam kaķim patika vislabāk.

Lai uzzinātu profesionāļa viedokli par kaķu ķemmēm un ieteikumus, kā vislabāk kopt savu mīluli, "Apollo" devās pie "PetCity" frizieres Madaras Metālas.

Kā stāsta "PetCity" dzīvnieku friziere, kaķi visefektīvāk varēs izķemmēt, izmantojot "Furminator".

Tas palīdz sakopt ne tikai kaķa redzamo spalvas daļu, bet arī pavilnu. Pēc tam mājdzīvnieku ieteicams pārķemmēt ar parastu ķemmi vai suku. Savukārt ķemme ar kustīgiem zobiņiem būs piemērota garspalvainiem mājdzīvniekiem.

Noskaties video!

Video: Kā pareizi kopt savu mājas mīluli? Apollo testē kaķu ķemmes!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu