Bendika ar perfektu šaušanu izcīna 25. vietu sprinta sacensībās Čehijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika piektdien Čehijā bija nekļūdīga ugunslīnijā un izcīnīja 25.vietu Pasaules kausa sezonas trešā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Tikmēr uzvaru izcīnīja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne, kura sašāva visus mērķus, finišēdama pēc 19 minūtēm un 44,6 sekundēm.

Otrajā vietā savās atgriešanās sacensībās finišēja titulētā vāciete Laura Dālmeiere, kura ugunslīnijās kļūdījās vienu reizi un uzvarētājai zaudēja 4,5 sekundes.

Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa slovākiete Paulīna Fialkova, kura uzvarētājai zaudēja 6,2 sekundes.

Bendika ar desmit sašautiem mērķiem izcīnīja 25.vietu, uzvarētājai zaudējot vienu minūti un 6,7 sekundes.

Cēsniecei trasē bija 59. ātrākais solis.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju saglabā itāliete Doroteja Vīrere, kura guvusi 284 punkts, otrā ar 267 punktiem ir Fialkova, bet trešo vietu ar 245 punktiem ieņem somiete Kaisa Mekereinena. Vīrere piektdien bija devītā, bet Mekereinena otrajā šautuvē neaizvēra četrus mērķus un finišēja 58.pozīcijā, knapi kvalificēdamās iedzīšanai.

Tikmēr Bendika ar 69 punktiem ir 30.pozīcijā.

Šis Pasaules kausa posma turpinājumā sestdien būs iedzīšanas, bet svētdien - masu starta sacensības. Savukārt nākamais etaps norisināsies pēc Jaunā gada sagaidīšanas.

Pirms tam ceturtdien, nestartējot apslimušajam Andrejam Rastorgujevam, Norvēģijas biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē izcīnīja uzvaru desmit kilometru sprinta sacensībās vīriešiem, kamēr pārējie Latvijas sportisti samierinājās ar pieticīgiem rezultātiem. Starp 105 biatlonistiem Aleksandrs Patrijuks ar trim kļūdām bija 93.vietā, Daumants Lūsa ar diviem nesašautiem mērķiem bija 98.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ar septiņām kļūdām bija pēdējais.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad Kanādā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Tiesa, nākamajā posmā Hohfilcenā, Austrijā, Bendika nevienā no disciplīnām nespēja iekļūt labāko trīsdesmitniekā.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu