Dzintars: Valdības veidošanas sarunas nekad vēl nav bijušas tik smagas un strauji mainīgas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvis - apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdības veidošanas sarunas nekad vēl nav bijušas tik smagas un strauji mainīgas, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik vēl nav izsmeltas iespējas panākt vienošanos par partiju virzītu premjeru. Līdz ar to viņa vērtējumā Valsts prezidents Raimonds Vējonis rīkojies pareizi, dodot laiku partijām turpināt sarunas.

Pašlaik četri politiskie spēki - VL-TB/LNNK, "Jaunā Vienotība", "Attīstībai/Par!", Jaunā konservatīvā partija - vienojušies veidot koalīcijas kodolu. Šīm partijām kopumā parlamentā ir 50 balsu, un tiek meklēti risinājumi, lai gūtu pārliecinošāku vairākumu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien vēl nenominēja nākamo Ministru prezidenta amata kandidātu, dodot partijām papildu laiku mēģināt rast kopsaucējus.

Kā pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem norādīja Vējonis, iepriekšējās nedēļās viņš ticies ar politiskajiem spēkiem. Sarunu laikā partijas bija izteikušas gatavību mēģināt vienoties par vienu kandidātu, izskanot Kariņa vārdam.

"Līdz galam tas gan vēl nav izdevies," secināja Vējonis, norādot, ka tāpēc partijām būtu jāturpina savstarpējās sarunas, mēģinot rast kopsaucējus, tam izmantojot Ziemassvētku laiku. Vējonis akcentēja, ka ar partijām viņš plāno tikties pēc Ziemassvētkiem, tikšanās laikā apspriežot politisko spēku savstarpējās sarunās panākto progresu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu