Vīrietis "emocionālā satricinājuma" stāvoklī uzrāpies Baltā nama Ziemassvētku eglē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ziemassvētku egle Vašingtonā. Ilustratīvs attēls
Ziemassvētku egle Vašingtonā. Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Kāds vīrietis "emocionālā satricinājuma" stāvoklī uzrāpies pie Vašingtonas Baltā nama izgreznotajā piecus metrus augstajā Ziemassvētku eglē, ziņo NBC. Policija ar nemiera cēlāju veikusi pārrunas, viņš no egles pats pēc tam nokāpis un nogādāts slimnīcā psihiskā stāvokļa izvērtēšanai.

Incidentā neviens nav cietis, taču bojāti daži egles rotājumi un policija līdz pat vakaram slēgusi ieeju parakā.

Ziemassvētku egle Vašingtonas Baltā nama dienvidu pusē pirmo reizi izgreznota 1923. gadā, kad tā bija izrotāta ar 2500 sarkanām un zaļām lampiņām. Kopš tā laika egles greznošana pie Baltā nama kļuvusi par tradīciju.

Egle uz šo vietu netiek nogādāta, jo tā tur aug patstāvīgi. Iepriekšējā egle pie Vašingtonas Baltā nama tika iestādīt 2012. gadā, taču tā sāka nīkuļot savā jaunajā atrašanās vietā. Savukārt šīs egles priekštece tur atradās no 1978. līdz 2011. gadam, kad to februārī nolauza spēcīga vētra.

Pašreizējā Ziemassvētku egle pie Baltā nama pārstādīta 2012. gadā. ASV pirmā lēdija Melānija Trampa sava dzīvesbiedra Donalda Trampa klātbūtnē to iededza 29. novembrī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu