Ministrs: Britu karakuģa ierašanās Odesā ir vēstījums Krievijai (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

Lielbritānijas karakuģa ierašanos Odesā, Ukrainā, tiek pausts spēcīgs vēstījums Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, apmeklējot karakuģi Odesas ostā, piektdien sacīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons.

Britu karaflotes kuģis "Echo" tika šomēnes nosūtīts uz Melno jūru pēc tam, kad Krievija Kerčas šaurumā, kas savieno Melno un Azovas jūru, bija sagrābusi trīs Ukrainas karaflotes kuģus un aizturējusi jūrniekus.

Britu kuģa klātbūtne ir atbalsta apliecinājums Ukrainai uz pieaugošā Krievijas agresijas fona, sacīja ministrs.

Padarot britu klātbūtni pastāvīgāku, kuģim "Echo" sekos arī citi karakuģi, viņš piebilda.

NATO pēdējā laikā palielinājusi operācijas Melnajā jūrā, aktivizējot karakuģu patrulēšanu.

Krievijas bruņotie spēki 25.novembrī Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu