Sestdien Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, viens bojāgājušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 13 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumu, no kura 13 bija uz ugunsgrēkiem, 14 uz glābšanas darbiem, bet četri bija maldinājumi.

Vakar pulksten 12.26 ugunsdzēsēji devās uz Engures novadu, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēka deg pilnā - 150 kvadrātmetru - platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Pulksten 17.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 13.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Balvu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpe. Pulksten 16.07 septiņu kvadrātmetru plašais ugunsgrēks bēniņu koka konstrukcijās un siltumizolācijā tika likvidēts.

Vakar pulksten 19.43 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Juglas ielu, Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija dedzis adventes vainags, kā rezultātā radies sadūmojums. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

VUGD atgādina, ka adventes vainagi mājās priecējuši mūs jau vairāk nekā mēnesi, tāpēc jāņem vērā, ka tagad tie ir sausāki un var būt viegli uzliesmojoši.

"Šādiem sausiem un jau ilgāku laiku istabā, siltumā, pastāvējušiem vainagiem, lai aizdegtos, nav nepieciešama atklāta uguns - pietiek pat ar siltumu, ko rada svece! Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un sveces vainagā vai nu nededzināt, vai arī neatstāt vainagu pat uz brīdi bez uzraudzības," brīdināja ugunsdzēsēji.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8993 ugunsgrēki, tajos cietuši 289, bet gājuši bojā 79 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotie dati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu