Vienas no spilgtākajām Ziemassvētku spēlēm NBA vēsturē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemassvētku laiks Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir īpašs laiks. Tieši šajā laikā savā starpā tiekas labākās komandas, tādējādi sagādājot svētkus visiem līdzjutējiem. Portāls Apollo piedāvā ielūkoties vienās no spilgtākajām Ziemassvētku spēlēm NBA vēsturē. 

Losandželosas "Lakers" - Maiami "Heat", 2004. gads

Kad abi vēl spēlēja kopā "Lakers" komandas sastāvā. 
Kad abi vēl spēlēja kopā "Lakers" komandas sastāvā. Foto: EPA-AFI

Uzreiz, kad kļuva zināms 2004./2005. gada sezonas kalendārs, iespējams, ka tieši šī cīņa kļuva par gaidītāko visas sezonas garumā. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs - Šakila O'Nīla atgriešanās Losandželosā. 

Šī bija pirmā reize, kad Šaks atgriezās Losadželosā kā "Heat" komandas spēlētājs, cīnoties tieši pret "Lakers" vienību. Daudz tika runāts par to, kā basketbolistu laukumā sagaidīs komandas līdzjutēji un, protams, Kobe Braients. 

Pirms spēles sākuma abi spēlētāji sasveicinājās, sasitot kopā dūres, taču skatieni tika vērsti citur. 

Spēle izvērtās ļoti interesanta un līdzjutējiem skatāma. Šakils O'Nīls šajā mačā bija dominējošs, gūstot 24 punktus, kā arī izcīnot 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Braients spēli pabeidza ar 42 punktiem un 6 rezultatīvām piespēlēm. 

Ņujorkas "Knicks" - Ņūdžersijas "Nets", 1984. gads

Šī spēle ir saistoša ar to, ka šajā spēlē Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Bernards Kings guva 60 punktus. Šis noteikti ir visiespaidīgākais sniegums NBA Ziemassvētku vēsturē, jo Kings parādīja lielisku sniegumu pret savu bijušo komandu. 

Bernards ir viens no labākajiem punktu guvējiem līgas vēsturē, savukārt 1984. gada sezonā viņš vidēji spēlē guva 32 punktus spēlē. 

No saviem 60 punktiem Bernards Kings 40 bija paspējis gūt jau pirmajā puslaikā. 

Čikāgas "Bulls" - Ņujorkas "Knicks", 1992. gads

Līdz 1992. gada ziemai "Bulls" vienība bija paspējusi izcīnīt jau divus čempiontitulus pēc kārtas, kā arī bija ceļā uz savu trešo titulu trīs gadu laikā. Šī bija Džordana pēdējā Ziemassvētku spēle pirms viņa pirmās aiziešanas no basketbola. 

Šajā spēlē Džordans guva 42 punktus, palīdzot savai vienībai izcīnīt uzvaru pret toreizējiem konkurentiem Ņujorkas "Knicks" basketbolistiem. 

Losandželosas "Lakers" - Maiami "Heat", 2010. gads

Šī spēle tika gaidīta ilgu laiku, jo pēc vairākiem gadiem Klīvlendā šie bija pirmie Ziemassvētki, kurus Lebrons Džeimss pavadīja "Heat" komandas kreklā. 

Superkomanda Maiami vienības izskatā viesojās pie tā laika divus gadus pēc kārtas titulu izcīnījušo "Lakers" komandu. Mačs tika gaidīts ilgu laiku, jo tā bija iespēja redzēt laukumā divas labākās līgas komandas (tā vismaz tika uzskatīts). 

Jāpiemin, ka pati spēle bija neliela vilšanās, jo "Heat" izcīnīja pārliecinošu uzvaru, taču tas nemazināja līdzjutēju interesi laukumā vērot tik daudz līgas zvaigznes. 

Džeimss šajā spēlē guva 27 punktus, 10 piespēles un 11 atlēkušās bumbas. 

Orlando "Magic" - Klīvlendas "Cavaliers", 2003. gads

Šī spēle ir interesanta ar to, ka savā starpā tikās divi lieliski spēlētāji - Treisijs Makgreidijs un Lebrons Džeimss. Tobrīd Džeimss aizvadīja savu pirmo sezonu līgā, savukārt Makgreidijs bija paspējis kļūt jau par superzvaigzni.

Interesanti arī, ka abas vienības tajā laikā bija drausmīgas. Orlando komanda bija piedzīvojusi 19 zaudējumus pēc kārtas, savukārt Klīvlenda ar jauno karali vēl nerādīja konkurētspējīgu sniegumu. Šis mačs izceļas ar to, ka laukumā bija pamatīga divcīņa šo spēlētāju starpā, kuru pavadīja lieliska atmosfēra līdzjutēju izpildījumā. 

Abi spēlētāji kopā guva 75 punktus - Makgreidijs 41, savukārt Džeimss 34 punktus. 

Klīvlendas "Cavaliers" - Goldensteitas "Warriors", 2016. gads

2016. gada vasarā titulu izcīnīja "Cavaliers" vienība, tādēļ šis Ziemassvētku duelis bija ilgi gaidīts. "Warriors" komanda vasarā savam sastāvam pievienoja Kevinu Durantu, tādēļ par pārliecinošiem favorītiem tika uzskatīti Goldensteitas basketbolisti. 

Taču Kairijs Ērvings un Klīvlendas basketbolisti domāja savādāk. Spēles izskaņā atspēlējoties, Ērvings raidīja uzvaras metienu grozā, tādējādi šokējot "Warriors" vienību. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu