Barselonā pēc ASV brīdinājuma par iespējamo teroraktu izsludināts trauksmes stāvoklis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc ASV valsts departamenta brīdinājuma par iespējamo teroraktu Barselonā Ziemassvētku laikā, pilsēta atrodas trauksmes stāvoklī.

ASV valsts departamenta konsulārā pārvalde svētdien tviterī izplatīja brīdinājumu, ka teroristi Ziemsvētkos vai Jaungada svinību laikā varētu uzbrukt tūrisma objektiem, transporta mezgliem vai citām Barselonas publiskajām vietām.

Sarunā ar radiostaciju "Rac 1" Katalonijas reģionālās valdības iekšlietu ministrs Mikvels Buhs atzina, ka policija "nodarbojas ar šiem draudiem".

"Draudus mēs uztveram nopietni. Visi no tiem tiek izmeklēti, " piebilda Buhs.

Tikmēr Spānijas laikraksts "El Pais", atsaucoties uz anonīmiem avotiem policijā, vēsta, ka policija meklē kādu 30 gadus vecu marokāni, kuram ir autobusa vadītāja tiesības.

Savukārt Barselonā iznākošais laikraksts "El Periodico de Catalunya" vēsta, ka Katalonijas reģionālā policija izplatījusi iekšējo apkārtrakstu, ka meklētais vīrietis varētu plānot ar autobusu ietriekties cilvēku pūlī kādā no reģiona galvaspilsētas publiskajām vietām.

Aģentūrai AFP sazinoties ar reģionālo policiju, tās pārstāvis atteicās apstiprināt šīs ziņas, taču apstiprināja, ka publikas pulcēšanās vietās Barselonā ir veikti pastiprināti drošības pasākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu