Latvijā aizvadītajā diennaktī dzēsti 17 ugunsgrēki; ir trīs cietušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki, vienā no tiem izglābti seši cilvēki, starp kuriem bija trīs cietušie, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Pulkstens 15.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur dega dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka viena dzīvokļa istaba dega ar atklātu liesmu un ēkā izveidojies spēcīgs sadūmojums. Izmantojot glābšanas maskas un kāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas izglāba sešus cilvēkus, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Pulkstens 17.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien septiņi ugunsgrēki reģistrēti novados, septiņi Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 9010 ugunsgrēki, tajos cietuši 295, bet gājuši bojā 79 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, liecina VUGD apkopotie dati.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī sešus glābšanas darbus, un tie visi veikti novados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu