Pāvests Ziemassvētku vakarā kritizē cilvēces "negausīgo alkatību" (9)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pāvests Francisks.
Pāvests Francisks. Foto: EPA/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks pirmdien sūrojās par cilvēku alkatību un patērētāju kultūru, tradicionālajā Ziemassvētku vakara dievkalpojumā Vatikāna Svētā Pētera katedrālē atgādinot, ka "dzīvības ēdiens nav materiālie labumi, bet mīlestība".

"Mūsdienās daudzi cilvēki dzīves jēgu rod tajā, ka viņu īpašumā ir materiālo lietu pārpilnība," sprediķī sacīja pāvests.

"Negausīga alkatība iezīmē visu cilvēces vēsturi, pat šodien paradoksālā kārtā daži grezni vakariņo, kamēr citiem nav dienišķās maizes, lai izdzīvotu," viņš piebilda.

Ja mēs domājam uz silīti, kur piedzima Jēzus, "mēs saprotam, ka dzīvības ēdiens nav vis materiālie labumi, bet mīlestība, nevis nesātība, bet žēlsirdība, nevis ārišķība, bet vienkāršība," sacīja pāvests.

Ziemassvētkos "mēs nedrīkstam zaudēt pamatu zem kājām vai ieslīgt pasaulīgumā vai patērētāju kultūrā", un mums sev ir jāvaicā - "vai es dalos savā maizē ar tiem, kam tās nav", norādīja Francisks.

Pāvesta vietnieks kardināls Pjetro Parolins, izrādot solidaritāti ar grūtību piemeklēto Irākas kristiešu kopienu, Ziemassvētku vakarā vadīja dievkalpojumu Bagdādē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu