Luka Dončičs un viņa pārsteidzošais sniegums NBA

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debitants Luka Dončičs ir viens no karstākajiem tematiem līgā. Slovēņu basketbolists laukumā rāda sniegumu, kurš pārsteidz ikvienu. Pēc pirmajiem aizvadītajiem mēnešiem vairāki līgas ģenerālmenedžeri nožēlo to, ka aizvadītajā vasarā draftā neizvēlējās Dončiču.

Dončičs ir spēlētājs, kurš nebaidās uzņemties iniciatīvu, taču pats galvenais - viņš nebaidās kļūdīties. Pirms NBA drafta daudz tika runāts par to, kura komanda uzņemsies risku un izvēlēsies slovēņu talantu. Dalasas komanda noriskēja, iespējams, ka bija pārliecināta par basketbolista prasmēm, jo tiklīdz Atlantas "Hawks" vienība izvēlējās Dončiču, uzreiz tika piedāvāts maiņas darījums, kurā tika iekļauts tikko izvēlētais Trejs Jangs. 

Fīniksas "Suns", Sakramento "Kings" un arī Atlantas "Hawks" vienības palaida garām iespēju savam sastāvam piesaistīt debitantu, kurš izprot spēli kā veterāns.

Visas pirmās trīs komandas nenoriskēja, jo izvēlējās iet drošāko ceļu. Dončičs draftā bija kā nezināmais, taču Dalasas vienība noriskēja. Un redzams, ka tas ir atmaksājies. 

Slovēņu basketbolists savā debijas sezonā vidēji spēlē gūst 19 punktus, 6,5 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. Pēdējo 40 gadu laikā tikai četri debitanti ir spējuši sasniegt šādus rādītājus - Grants Hils, Maģiskais Džonsons, Lerijs Bērds un Maikls Džordans. Iespaidīga kompānija, kurā būt 19 gadu vecumā.

Seškārtējais NBA čempions Skotijs Pipens arī velta atzinīgus vārdus jaunajam basketbolistam, uzskatot, ka viņa lielākais pluss ir viņa īsā atmiņa uz laukuma. 

"Viņš ir īpašs talants. Viņš uz laukuma ir bezbailīgs un nebaidās uzņemties iniciatīvu. Dončičs ir viens no tiem basketbolistiem, kuru tiešām var ar baudu skatīties," atzīst Pipens. 

Protams, ka Dončičam ir liela pieredze. Spēlējot Eirolīgā viņš ir gājis cauri dažādām grūtībām, tādēļ, iespējams, šī Ziemeļamerikas jaunā pieredze viņā neizraisa nekādu pārsteigumu. Laukumā varam redzēt to, ka Dončičs ir nobriedušāks par pārējiem debitantiem, kuri ir izgājuši koledžas basketbola sistēmu.  

Arī Pipens atzīst to, ka Eirolīgas pieredze Dončiču ir padarījusi par labāku basketbolistu. "Eirolīgas pieredze ir padarījusi viņu par nobriedušu spēlētāju, kurš lieliski saprot šo spēli. Sen neesmu redzējis tādu debitantu, kuram ir tik liela ietekme uz savu komandu," uzskata Pipens.

Ko mēs varam sagaidīt no Dončiča nākotnē? Jautājums paliek atklāts, taču ir skaidrs, ka viņš ar savu attieksmi pret darbu darīs visu, lai kļūtu par vienu no labākajiem basketbolistiem pasaulē. Ziemeļamerikas medijos pat valda uzskati, ka Dončičs kādu dienu būtu spējīgs kļūt par līgas vērtīgāko spēlētāju. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu